Industrieel 3D printen

Binnen de industrie ontwikkelt 3D printing zich van een prototype-techniek tot een serieuze optie voor (permanente) industriële toepassingen. Variërend van kleinere series (maatwerk) tot zeer complexe modellen.

De voordelen van 3D printen in de industrie

3D Printing is ook wel de nieuwe industriële revolutie genoemd. U kunt daar met uw organisatie concreet invulling aan geven en direct profiteren van de voordelen. Samen met Oceanz komt u tot het ideale model dat u in staat stelt om faalkosten en logistieke kosten te reduceren en complexe problemen op te lossen.

Oceanz begeleidt u bij een eventuele aanpassing in het ontwerp, adviseert u over de optimale (serie)grootte, zodat uw (voorraad)kosten direct verminderen. Bij de ontwikkeling van een prototype print Oceanz enkele stuks. Zo voorkomt u ook bij wijzigingen grote aantallen foutieve producten, afval en faalkosten.

3D printen mét ISO 9001

Oceanz is het eerste en enige ISO 9001-gecertificeerde 3D-printbedrijf in Nederland. Bij Oceanz heeft kwaliteit dan ook de hoogste prioriteit. Dat betekent een concrete invulling en werkwijze volgens de eisen van het ISO-certificaat. Daarnaast leggen wij ook test- en meetresultaten aan u voor.

Cases binnen Industrie

High performance verpakkingen in 3D print

High performance verpakkingen in 3D print

Een op maat gemaakte verpakking voegt waarde toe aan een supply chain. Welke rol kan 3D printen daarin spelen?

Lees verder
Nederlandse Spoorwegen kiest voor 3D printen

Nederlandse Spoorwegen kiest voor 3D printen

Bij de Nederlandse Spoorwegen werd afgelopen jaar gekozen voor het 3D printen van onderdelen. En dat levert flink voordeel op...

Lees verder
Track restauratie van een zeldzame Comet tank uit WOII

Track restauratie van een zeldzame Comet tank uit WOII

British American Infantry Vehicles (BAIV) uit Maarheze levert, restaureert en onderhoudt voertuigen en tanks uit de Tweede Wereldoorlog. Het bedrijf heeft de hand weten te leggen op een Comet, een tank die voor het eerst werd gebruikt aan het einde van WOII. De tank wordt gezien als een van de beste Britse tanks ooit en er zijn er wereldwijd nog zo’n veertig van.

Lees verder
Met 3D printen naar een Circulaire Economie

Met 3D printen naar een Circulaire Economie

Gilbert Peters (engineering professional) ging twee jaar geleden een samenwerking aan met Hugo van der Kallen (product designer en meubelmaker). Samen werkten zij aan een re-design van de verbindingsstukken voor Van der Kallen’s designmeubellijn ‘Circle’. De uitdaging? Zo min mogelijk materiaal gebruiken. 3D printen bleek hiervoor het meest geschikt.

Lees verder
3D geprinte aandrijfhoepel voor topspelers rolstoeltennis

3D geprinte aandrijfhoepel voor topspelers rolstoeltennis

Rolstoeltennissers maken gebruik van een speciale sportrolstoel. Hiervoor is op dit moment nog geen tennis specifieke aandrijfhoepel in gebruik. Vanuit de KNLTB (de landelijke tennisbond) is daarom de vraag ontstaan om voor professioneel rolstoeltennis een passende aandrijfhoepel te ontwikkelen. In een samenwerking met ontwerpbureau DIDID, de Haagse Hogeschool en KNLTB wordt nu gewerkt aan een 3D geprint model om te testen of verschillende vormen van de hoepel beter geschikt zijn voor rolstoeltennis op topniveau.

Lees verder
Prototype VR-camera in 3D print

Prototype VR-camera in 3D print

Een Virtual Reality camera ontwerpen met behulp van 3D printen? "Virtual Reality technologie maakt een enorme ontwikkeling door, waardoor er steeds betere componenten moeten worden ingebouwd in nieuwe camerabehuizingen. Met 3D printen kunnen we snel inspelen op deze veranderingen en nieuwe ontwerpen 3D printen. Wij geven de ontwikkeling een boost, doordat nu veel sneller en efficiënter getest kan worden”.

Lees verder

Your Industrieel 3D printen 3D printing professional

Neem voor vragen of meer informatie contact op met Frank Elbersen:

Neem contact op Of bel direct op +31(0)318-769077
Frank Elbersen