De specialist en marktleider in Additive Manufacturing in Nederland
+31 (0)318-769077
nl
en
DIRECT 3D PRINTEN ga naar YOUR OCEANZ

Food & Agri Food & Agri

Food & Agri is een hoogproductieve en innovatieve sector. Het is een branche die de komende jaren staat voor enorme uitdagingen en kansen. Maatschappelijke thema’s als het gaat om klimaat, energie en biodiversiteit spelen een hoofdrol. Slimmere en duurzame voedselproductie vraagt om nieuwe technologie. Additive manufacturing kan daarin een enorme bijdrage leveren. 

Denk hierbij aan 3D Foodprinting voor de toekomst, maar zeker ook de technologische oplossingen in de Agri en Foodtech sectoren. Zoals machine onderdelen, packaging en prototypes. En dat alles natuurlijk conform de juiste richtlijnen, zoals de EC 1935/2004

Waarom 3D printen voor de foodtech-industrie?

De keuze om te kiezen voor 3D printen binnen de food tech industrie biedt voordelen zoals ontwerpvrijheid. Denk aan de productie van maatwerk onderdelen en complexe of organische vormen. Met name voor food gerelateerde toepassingen kan dit zeer aantrekkelijk zijn. Het maakt ook kleine voorraden mogelijk en zorgt voor een snelle ontwikkeling van prototype tot functionele onderdelen. Enkele toepassingsvoorbeelden: grippers, nozzles, machineonderdelen, prototypes, robots en drones.

Meer Foodtech en 3D printen

Waarom 3D printen voor agrifood?

Binnen de Agrarische sector draait het veelal om maatwerk, innovatieve ideeën en kleinere series. Dat maakt 3D printen zeer geschikt voor deze branche. Op die manier kan de sector – die behoort tot de wereldtop – haar kennis over efficiënt produceren nóg verder en beter ontwikkelen.

Meer agrifood en 3D printen