De specialist en marktleider in Additive Manufacturing in Nederland
+31 (0)318-769077
nl
en
DIRECT 3D PRINTEN ga naar YOUR OCEANZ

Xpert Handtherapie kiest voor 3D printen

Dankzij nieuwe technologische ontwikkelingen biedt Xpert Handtherapie per 1 juni 2024 3D geprinte spalken in de 1e lijn aan, in een tweetal regio’s. “Deze spalken zijn zeer geschikt als een duurzamer alternatief voor de huidige handgemaakte spalken. Ze zijn uniform in vorm en kwaliteit, effectief, comfortabel en eenvoudig te reinigen.” 

“Voor deze 3D spalken is geen verwijzing van een huisarts nodig, maar dat kan uiteraard wel. Via directe toegankelijkheid ergotherapie kan een 3D geprinte spalk worden besproken en aangemeten, die na een kleine week wordt geleverd”, aldus een woordvoerder van Xpert Handtherapie.

3D geprinte spalken zijn uniform in vorm en kwaliteit, effectief, comfortabel en eenvoudig te reinigen.

“De kosten van de 3D spalk worden nog niet standaard vergoed door de zorgverzekeraar binnen de 1e lijn, maar zijn goed betaalbaar gezien de kwaliteit en de gebruiksduur. Denk bij indicatiestelling aan bijvoorbeeld artrose of peesklachten. Op dit moment kunnen spalken voor duim, pols of een combinatie worden gemaakt, later hopen wij te kunnen uitbreiden in soorten modellen. Uiteraard houdt de patiënt de mogelijkheid om te kiezen voor een handgemaakte spalk als dat een logischere keuze is.”

De duurzame, 3D geprinte spalken zijn verkrijgbaar in een ruim Skin Safe kleurenpalet.

https://www.oceanz.eu/nabehandeling/kleuren-van-een-3d-print/

Xpert Handtherapie biedt meer dan 20 jaar hoogwaardige zorg voor patiënten met problemen aan de hand, pols, elleboog en schouder. De juiste behandeling met de inzet van de juiste zorg en de juiste behandelaars is daarom van groot belang. Wij hechten daar veel waarde aan omdat wij met minder dan het maximaal haalbare resultaat geen genoegen nemen.

Terug naar overzicht

Kenmerken case

Duurzaam Comfortabel Hygiënisch
Vragen over deze case?
Neem voor vragen of meer informatie contact op met Robert Groeneveld