De specialist en marktleider in Additive Manufacturing in Nederland
+31 (0)318-769077
nl
en
DIRECT 3D PRINTEN ga naar YOUR OCEANZ

Edese Stingerbol 3D geprint voor Floriade 2022

Een 3D geprinte miniatuurversie van de Edese Stingerbol wordt gepresenteerd op de Floriade Expo 2022. Dit om het grote publiek kennis te laten maken met de World Food Experience.

In Ede opent in 2023 de World Food Experience. Met de deelname aan de Floriade wil de World Food Experience het grote publiek kennis laten maken met de toekomstige Experience in Ede en met de innovatieve rol die Nederland in de wereld speelt op het gebied van voeding.

Van 14 april t/m 9 oktober kunnen bezoekers aan de Floriade Expo 2022 de boeiende en soms uitdagende wereld achter ons eten op een bijzondere manier beleven. Op de stand is een miniatuurversie van de Edese Stingerbol te zien, deze is 3D geprint door Oceanz in samenwerking met iCr3ate.

In een doorlooptijd van 4 weken is de Stingerbol gemodelleerd, 3D geprint en samengesteld. Om het schaalmodel zoveel mogelijk op het origineel te laten lijken, zijn de teksten en het logo van World Food Experience ook aangebracht.

Stingerbol Ede 3D Printen Oceanz

Stingerbol Ede 3 3D Printen Oceanz

Stingerbol Ede 3 3D Printen Oceanz

Stingerbol Ede

De Stingerbol in Ede
Op het kazerneterrein rondom de World Food Experience staat de Stingerbol; een markant gebouw uit 1984. Het bolvormige gebouw is 20 meter hoog en diende als oefenruimte om militairen te leren schieten met een Stinger, een draagbare infraroodgeleide luchtdoelraket. De bol deed dienst tot 2008 en is daarna ontmanteld door defensie.

Terug naar overzicht