De specialist en marktleider in Additive Manufacturing in Nederland
+31 (0)318-769077
nl
en
DIRECT 3D PRINTEN ga naar YOUR OCEANZ

Elektrostatische ontlading (ESD)

Elektrostatische ontlading of in het Engels electrostatic discharge (ESD) is de plotselinge stroom van tussen twee elektrisch geladen objecten veroorzaakt door contact, een elektrische kortsluiting of een diëlektrische storing. ESD treedt op wanneer verschillend geladen objecten dicht bij elkaar worden gebracht of wanneer het diëlektricum ertussen afbreekt, waardoor vaak een zichtbare Elektrische vonk ontstaat.

Veel elektronische componenten, vooral geïntegreerde schakelingen en microchips, kunnen door ESD worden beschadigd. Gevoelige componenten moeten worden beschermd tijdens en na de fabricage, tijdens verzending en montage van het apparaat en in het voltooide apparaat. Daarom is het belangrijk om ESD te voorkomen. Dit kan door materialen te gebruiken die niet te geleidend zijn, maar die statische ladingen langzaam afvoeren. Deze speciale materialen kunnen elektriciteit geleiden, maar doen dit heel langzaam.

Voor producten als bijvoorbeeld behuizingen, adviseren wij het 3D printen met ESD-materiaal. Dit is een PA11 3D printmateriaal. Modellen die worden geprint met dit 3D printmateriaal ontladen elektrostatische ladingen van die componenten.

Meer informatie?

Neem contact met ons op!