De specialist en marktleider in Additive Manufacturing in Nederland
+31 (0)318-769077
nl
en
DIRECT 3D PRINTEN ga naar YOUR OCEANZ

Medische hulpmiddelen in 3D print zijn voor eenmalig gebruik. Het helpt onnauwkeurigheden tijdens de operatie voorkomen en een pre-chirurgisch plan realiseren.

3D geprinte medische hulpmiddelen:

  • Surgical Guides (Boor- en zaagmallen)
  • Anatomische Modellen
  • Wafers
  • Moulds for cranioplasty

Surgical Guides (Boor- en zaagmallen)

Boor- en zaagmallen worden veelvuldig ingezet tijdens operaties. Deze 3D geprinte hulpmiddelen worden op het bot geplaatst en helpen de chirurg bepalen welk stuk bot uitgenomen, aangepast of nauwkeurig voorbereid moet worden.

Deze surgical guides zijn voor eenmalig gebruik, helpen onnauwkeurigheden tijdens de operatie voorkomen en een pre-chirurgisch plan realiseren. Deze mallen worden 3D geprint in een (transparante) kunststof of in metaal. Het 3D printen gebeurt in een steriele omgeving.

Anatomische Modellen

Het 3D printen van anatomische modellen zorgt voor een heldere uitleg aan de patiënt. Ook worden deze modellen direct ingezet voor chirurgische voorbereiding en als uitlegmodel aan co-assistenten en arts-assistenten.

Wafers

Een wafer wordt gebruikt voor de re-positionering van de onder of bovenkaak. Wafers worden tijdens de operatie gebruikt om de nieuwe positie van de boven- of onderkaak ten opzichte van de dan nog ongeopereerde kaak te bepalen.

Moulds for cranioplasty

Patiënt-specifieke schedelmallen worden voornamelijk gebruikt voor reconstructieve chirurgie na decompressieve craniotomie. Dit om de onbeschermde hersenen te beschermen tegen externe invloeden, druk en infecties.