De specialist en marktleider in Additive Manufacturing in Nederland
+31 (0)318-769077
nl
en
DIRECT 3D PRINTEN ga naar YOUR OCEANZ

Machine onderdelen Machine onderdelen

Machine onderdelen 3D printen?

Dankzij de goede eigenschappen van verschillende 3D printmaterialen is de 3D printtechniek zeer geschikt om in te zetten voor de productie van onderdelen van machines en apparaten. Denk bijvoorbeeld aan het 3D printen van machine onderdelen als toegevoegde waarde in de productie van huishoudelijke apparaten, autorestauratie, gereedschap of machines. 

3D printen de oplossing voor kostbare spare parts?

Zeker. Het 3D printen van machine onderdelen levert de volgende voordelen op:

 • kostenbesparing
 • snelle levertijd
 • materiaal besparing
 • voorkomen downtime van machine
 • voorkomen schade en reparatie door tijdige vervanging
 • onderdelen in elk gewenst aantal
 • sterk materiaal (kunststof en metaal)

Onderdelen 3D printen

Groot voordeel is het ‘just in time’ leveren van spare parts, waardoor een machine-stilstand wordt beperkt. Daarnaast wordt een ontwerpafdeling uitgedaagd om ‘out of the box’ te denken. Door de vormvrijheid kunnen zij het optimale onderdeel ontwerpen. Minder materiaal, sterkere geometrie en ultieme functionaliteit zorgen voor efficiënte machines (lage kosten en hoge snelheid).

Onderdelen vervangen met 3D printen?

Is een machine-onderdeel dat meerdere keren per jaar stuk gaat, te vervangen door een duurzame en sneller te leveren 3D geprint machine-onderdeel? Metalen onderdelen van een verpakkingsmachine hebben veel te lijden en moeten zelfs meerdere keren per jaar vervangen worden. Ook moet een machine vaak worden bijgesteld, bijvoorbeeld door een variëteit in producten in een productielijn. Het vervangen van een onderdeel en het repareren van de schade kost geld en tijd. 3D printen biedt hierin de oplossing.

3D printen van spare-parts voor uw bedrijf?

3D printen opent veel mogelijkheden voor bedrijven; dit geldt van rapid prototyping tot (serie)productie en voor alle sectoren. Het gebruik van additive manufacturing in een productieproces biedt veel voordelen en zeker als het gaat om reserve onderdelen. Denk aan:

 1. Op maat gemaakte onderdelen
  Met additive manufacturing/3D printen is het maken van op maat gemaakte onderdelen eenvoudig en vaak ook nog voordelig. Bijvoorbeeld wanneer de fabrikant op zoek moet naar oudere onderdelen die niet meer worden geproduceerd.
 2. Voorraad beheer
  Additive manufacturing is ook een ideale manier om voorraadproblemen te voorkomen. 3D printen biedt productie op aanvraag, zodat er geen voorraad opgeslagen hoeft te worden. 3D printen van reserve-onderdelen kan in lage volumes en in uitgebreide series.
 3. Digitaliseren
  Bijkomen voordeel is het digitaliseren van de productie.
 4. Service verhogen
  Dankzij de inzet van 3D printen kunt u sneller handelen naar de vraag van de klant.

Direct online machine onderdelen 3D Printen?

Bestel online via Your Oceanz