De specialist en marktleider in Additive Manufacturing in Nederland
+31 (0)318-769077
nl
en
DIRECT 3D PRINTEN ga naar YOUR OCEANZ

Packaging Packaging

Packaging en 3D printen? Een logische combinatie! Ontwerpers en machinebouwers in de verpakkingsindustrie zetten de 3D printtechniek in voor onder andere de vervaardiging van machine onderdelen in zowel kunststof als metaal. Met de techniek kunnen de onderdelen worden geoptimaliseerd in: doorlooptijd, gewicht van het onderdeel, kosten en het aantal delen per model.

Naast deze voordelen is uiteraard het unieke ontwerp een groot voordeel van de techniek. Zoals ‘grippers’, doppen, deksels, flessen, doosjes en disposables. Zowel prototypes als eindproducten zijn mogelijk is zeer diverse industrieën. Binnen de geldende normen en certificaten (zoals de voedingsmiddelen).

Voordelen 3D printen Packaging: prototypefase

Snel, realistisch en faalkosten besparend
Door de inzet van 3D printen worden verbeteringen op een ontwerp in vroeg stadium aangebracht en beslissingen sneller genomen. De foutproductie is vrijwel nihil en hoge kosten (denk aan een foutief matrijs) worden bespaard. Met een goed model in handen, kan de uiteindelijke productie sneller in gang worden gezet.

Dankzij de goede eigenschappen van verschillende 3D printmaterialen is de techniek zeer geschikt om in te zetten voor de vervaardiging van eindproducten. Denk aan de productie van grippers, machine-onderdelen of het on-time leveren van spare parts waardoor een machine-stilstand wordt beperkt.

Voordelen 3D printen Packaging: eindproductie

Door machine-onderdelen met een 3D printtechniek te vervaardigen, wordt een ontwerpafdeling uitgedaagd om ‘out of the box’ te denken. Doordat zij te maken krijgen met enige vormvrijheid, lage kosten en een snelle techniek, zal dit op den duur zorgen voor efficiëntere machines.

Kosten besparen met 3D printen

  • Voordeliger produceren van prototypes dan op een conventionele wijze
  • In een vroeg stadium verbetering aanbrengen
  • Besparen op faalkosten
  • Snel kunnen testen
  • Direct feedback op eerste ideeën en gedachten