De specialist en marktleider in Additive Manufacturing in Nederland
+31 (0)318-769077
nl
en
DIRECT 3D PRINTEN ga naar YOUR OCEANZ

Interactief 3D geprint schaalmodel waterstofproductie

Hoe toon je als energieproducent in één oogopslag het proces van groene energie naar waterstof? Een interactief en 3D geprint schaalmodel biedt de oplossing. Doel was om met dit model de bezoekers van een beurs visueel duidelijk te maken hoe dit innovatieve, maar ingewikkelde, waterstofproces werkt.

Het interactieve schaalmodel is voorzien van licht en beweging op een tafel van 3,5 meter lang. Op de tafel staan opvallende onderdelen tot in detail uitgewerkt, zoals een draaiende windmolen van slechts zeven centimeter. Het schaalmodel geeft een route aan van windmolens en zonnepanelen en bewegende ledverlichting geeft de route door het industriepark aan. De tour eindigt bij blauw verlichte bolletjes, die de opslagtanks van waterstof symboliseren. Het schaalmodel is binnen slechts zes weken gerealiseerd.

Bij het overbrengen van een complexe boodschap biedt visuele communicatie als deze een uitkomst. In samenwerking met onze partners kunnen we 3D geprinte objecten slim combineren met licht, geluid en beweging.

Interesse in de mogelijkheden voor een soortgelijk project?

Neem contact met ons op

Terug naar overzicht