De specialist en marktleider in Additive Manufacturing in Nederland
+31 (0)318-769077
nl
en
DIRECT 3D PRINTEN ga naar YOUR OCEANZ

3D printen en end of arm tooling – EOAT 

Robots worden ingezet voor eindeloos veel toepassingen en industrieën. Ze zijn snel, secuur en 24/7 inzetbaar. Het is juist daarom van essentieel belang dat robots efficiënt en continu werken. Oceanz werkt nauw samen met gerenommeerde machinebouwers en biedt oplossingen van engineering tot en met de validatie van de modellen. Wanneer de end of arm tools – ook wel EOAT, de handen van de robot – beschadigd raken, zorgt dit voor vertraging in het productieproces. Met de inzet van 3D printen is het probleem snel verholpen en kan het productieproces hervat worden.

Oceanz is ervaren in het 3D printen van robotgrippers voor diverse industriële toepassingen. Dankzij Food Grade 3D printmaterialen is dit ook zeer goed toepasbaar in de voedingsmiddelenindustrie.

Waarom 3D printen end-of-arm tools?

3D-geprinte end-of-arm tools zijn sterk, maar tegelijkertijd licht in gewicht. En dat is een voordeel, want juist met licht gereedschap kan de robotarm sneller en efficiënter bewegen. Tegelijkertijd zorgt dat voor minder slijtage aan de robotarm, minder storing en dus ook minder stilstand. Dit lichtgewicht produceren is mogelijk door ‘freedom of design’ met bijvoorbeeld optimalisatie of holle structuren. Denk bij het optimaliseren ook aan het meeprinten van kanalen of vervaardiging in één onderdeel, waardoor assemblage overbodig is. Hierbij denken we ook meteen aan het hygienic design, een must bij Food Grade-toepassingen. Naast standaard end of arm tooling, is er ook vraag naar unieke vormen en toepassingen. Daarvoor is SLS als 3D printtechniek goed te gebruiken.

Voordelen 3D printen end-of-arm tooling:

  • Sterk
  • Licht in gewicht
  • Conform, iteratief ontwerpproces
  • Snelle (re)productie, korte doorlooptijden, lead time verkorting
  • Kostenbesparend
  • Geen voorraad
Terug naar overzicht