De specialist en marktleider in Additive Manufacturing in Nederland
+31 (0)318-769077
nl
en
DIRECT 3D PRINTEN ga naar YOUR OCEANZ

Waarom kiezen voor Oceanz PA12 Food Grade Blue?

De voedingsmiddelenindustrie is één van de groeisectoren binnen 3D Printen. Typische toepassingen zijn extrusie-nozzles, grijpers, mallen en machineonderdelen voor directe voedselverwerking, evenals indirecte voedselverwerking, bijvoorbeeld in de voedselverpakkingsindustrie. Onderdelen die geprint zijn in de Food Grade materialen leveren we inclusief certificaten, zodat de machinebouwers aan de eindklant kunnen aantonen dat de materialen voedselveilig zijn en ze conformeren aan alle internationale wet- en regelgeving. Elke bestelling wordt geleverd met een conformiteitsverklaring.

Bij projecten in de voedingsmiddelenindustrie kiezen we standaard voor PA12 Blue, mede omdat het materiaal door en door blauw is en het met een constante kwaliteit geprint kan worden. Bestellingen voor Oceanz PA12 Food Grade Blue worden verwerkt in onze ISO 9001-omgeving en zullen worden gepolijst.

Oceanz Vapor Polish

Vapor Polish is op verzoek beschikbaar. Oceanz Vapor Polish is een hoogwaardige nabewerking van onderdelen die 3D geprint zijn met Selective Laser Sintering. De Vapor Polish maakt het oppervlak glad en zorgt dat er geen vuil opgenomen kan worden en het materiaal goed gereinigd kan worden. Bovendien is deze nabehandeling huid- en voedselveilig.

Oceanz PA12 Food Grade Blue grippers
Oceanz PA12 Food Grade Blue. Het rechtermodel is behandeld met vapor polish.

Voordelen Oceanz PA12 Food Grade Blue

  • Food Grade materiaal
  • Door-en-door blauw gekleurd
  • EC 1935/2004
  • EU 10/2011
  • EC 2023/2006
  • Geschikt voor directe voedselverwerking
  • Geschikt voor indirecte voedselverwerking
  • Vapor Polish beschikbaar

Oceanz PA12 Food Grade – Metal Detect
Op projectbasis wordt ook een metal detactable PA12 blauw aangeboden. Dit is geschikt wanneer een metaaldetectiesysteem in de productielijn gebruikt wordt. 
Houd er rekening mee dat modellen met metal detect toevoeging zwaarder worden in gewicht.

Terug naar overzicht