De specialist en marktleider in Additive Manufacturing in Nederland
+31 (0)318-769077
nl
en
DIRECT 3D PRINTEN ga naar YOUR OCEANZ

Oceanz Vapor Polish is een hoogwaardige nabewerking van onderdelen 3D geprint met Selective Laser Sintering. Bij deze nabehandeling wordt het 3D geprinte onderdeel in een vacuüm proceskamer gehangen. Er wordt een oplosmiddel ingebracht dat een dun laagje van het oppervlak van het onderdeel enigszins oplost. Dit zorgt voor een glanzend en verzegeld oppervlak van het onderdeel.

Vapor polish: huid- en voedselveilig

Na het gladmaken verdampt het oplosmiddel en blijven de oorspronkelijke materiaaleigenschappen intact. De technologie is daarom huid- en voedselveilig. Bovendien zorgt Vapor Polishing dat het onderdeel geen vuil opneemt en eenvoudig te reinigen is. Oceanz Vapor Polish is daarom zeer geschikt voor 3D geprinte Food Safe en Skin Safe toepassingen.

Vapor polish is beschikbaar voor Oceanz PA12, Oceanz PA11 Blue, Oceanz Grey, Oceanz TPU en Oceanz PA11 en kan gecombineerd worden met kleuren.

Enkele designrules voor 3D printen en Oceanz Vapor Polish:

  • Proceskamer 550 x 350 x 300 mm
  • Wanddikte van minimaal 1,5 mm
  • Details / tekst hebben een minimale hoogte of diepte van 0,50 mm nodig
  • Interne gaten / kanalen hebben een minimale diameter van 8 mm nodig om te worden verwerkt
  • Onderdelen moeten worden opgehangen om te worden verwerkt. Dit kan een kleine markering achterlaten op het onderdeel. In harde materialen bijna onzichtbaar, maar in TPU zal het zichtbaar zijn.
  • Een grote variatie in wanddikte binnen een onderdeel (≥ 4,0 mm) kan resulteren in een ander niveau van afvlakking.

Download hier de datasheet