De specialist en marktleider in Additive Manufacturing in Nederland
+31 (0)318-769077
nl
en
DIRECT 3D PRINTEN ga naar YOUR OCEANZ

3D printen van een robot-gripper

Voor verschillende robot-grippers maakt AWL gebruik van 3D printen. Dit maakt het mogelijk om maatwerk te bieden en om sneller machines op te leveren.

De samenwerking tussen mensen en robots wordt steeds belangrijker. Collaboratieve automatisering stelt mensen en robots in staat om hun unieke en sterke punten samen te brengen. Mensen bieden proceskennis, inzicht en flexibiliteit. Robots leveren een onvermoeibaar uithoudingsvermogen voor repeterende taken.

AWL laat wereldwijd haar klanten in de maakindustrie de hoogste productiviteitsniveaus bereiken door het leveren van slimme en betrouwbare oplossingen op het gebied van high-end automatisering, robotisering en verbindingstechnologieën.

3D printen en bin picking

Eén van de taken van een robot is bin picking; het pakken van objecten die willekeurig in een doos of op een pallet liggen. “Voor bin picking is het belangrijk om de juiste scanner te selecteren voor de lokalisatie van onderdelen. Geavanceerde simulatie van de route en het ontwerpen van een goede gripper voor optimale picking is nodig om botsingen te voorkomen en het succes te verbeteren. Hoog tempo en precisie worden gerealiseerd door geavanceerde algoritmen en een customized contour gripper”, aldus Luuk Nollet, development engineer bij AWL.

AWL 3D Robotgripper Oceanz

 

Voor verschillende robot-grippers maakt AWL gebruik van 3D printen. Met deze techniek kan AWL complexe onderdelen met een hoog slagingspercentage oppakken en zeer nauwkeurig wegleggen. Daarnaast wordt 3D printen ingezet om complexe maatwerkonderdelen eenvoudig te produceren en integreren in hun machines. Dit maakt het mogelijk om enerzijds maatwerk te bieden en anderzijds sneller machines op te kunnen leveren.

3D printmateriaal grippers

Oceanz is ervaren in het 3D printen van grippers. Met de input van AWL en de adviezen van Oceanz zijn we tot dit eindresultaat gekomen. We hebben voor deze gripper gekozen voor een Oceanz PAGF, een polyamide gevuld met glasparels.

Oceanz PAGF is een met glas gevuld witachtig polyamide 12-poeder, dat wordt gekenmerkt door een uitstekende stijfheid in combinatie met een goede rek bij breuk.

Materiaaleigenschappen van Oceanz PAGF:

  • Hoge stijfheid en mechanische slijtvastheid
  • Goede thermische belasting en langdurig constant gedrag
  • Hoge maatnauwkeurigheid en detailresolutie

Onderdelen gemaakt van Oceanz PAGF hebben uitstekende mechanische eigenschappen, zeer gladde oppervlakken en een hoge nauwkeurigheid. Typische toepassingen van het materiaal zijn behuizingen en thermisch belaste delen. Oceanz PAGF wordt verwerkt in onze ISO9001-omgeving en kan worden gekleurd, gepolijst en gecoat.

Het voordeel van het 3D-printen van grippers:

  • Geschikt voor complexe vormgeving
  • Snelle levering
  • Nauwkeurige aflegging
  • Customization
  • Uit één stuk, maakt assemblage makkelijker
Terug naar overzicht