De specialist en marktleider in Additive Manufacturing in Nederland
+31 (0)318-769077
nl
en
DIRECT 3D PRINTEN ga naar YOUR OCEANZ

Lokaal produceren met 3D Printen

Een van de voordelen van additive manufacturing is het beheersen van opslag en supply chain management. Wat zijn veranderingen in het proces en hoe verandert dit de Supply Chain?

Hoe 3D printen kan helpen bij opslag en supply chain management?

3D printen kan veel veranderen in uw supply chain management! Dat betekent heel kort gezegd: geen vol magazijn meer. Het is dé kans om het hele productieproces van uw bedrijf te heroverwegen en de investeringskosten te verlagen. Bovendien kiest u met 3D printen voor lokaal produceren. Hierdoor is internationaal transport overbodig. En dat betekent meer zekerheid en lokaal produceren met 3D printen komt ook de duurzaamheid ten goede.

Van magazijn naar digitale voorraad

3D printen heeft onder meer grote invloed op de magazijnruimte van een fabrikant. Door het 3D printen van bijvoorbeeld reserve-onderdelen, is het mogelijk om een nieuw magazijnsysteem te ontwikkelen dat beter en efficiënter werkt voor uw bedrijf. Wanneer u onderdelen en reserveonderdelen produceert, zal een voorraad reserveonderdelen ontstaan. Deze kunnen flink wat ruimte in beslag nemen en in het slechtste geval kan deze voorraad zelfs verouderen. Een fysieke inventaris heeft vaak nog de voorkeur, terwijl een digitale voorraad een perfecte oplossing biedt.

Supply Chain en 3D Printen

Op aanvraag produceren. Voor wie?

Het belangrijkste voordeel van 3D printen is het op aanvraag kunnen produceren. 3D printen is te gebruiken in allerlei industrieën en markten en voor talloze toepassingen. Denk aan producenten van onder meer machineonderdelen, auto-onderdelen, medische apparatuur en huishoudelijke apparatuur. De digitale inventaris vereenvoudigt uw supply chain-beheer waardoor dure magazijnopslag niet meer nodig is.

On demand onderdelen 3D printen

Digitale inventarisatie wordt heel eenvoudig door het on-demand onderdelen produceren met 3D printen. De spare parts vragen geen fysieke opslag, maar zijn on demand te printen wanneer nodig. Dit is geschikt voor enkele stuks, maar ook voor kleine batches en series.
Het enige dat nodig is, is een geschikt bestand voor 3D printen. Het gebruik van additive manufacturing is bovendien een kans om tussentijds ook het ontwerp van een product aan te passen.

YourOceanz 2021 2

Direct lokaal 3D printen via Your Oceanz

Vervolgens kunt u direct online 3D printen via Your Oceanz. Het 3D printen gebeurt lokaal in Nederland. Oceanz biedt u een ruime keuze aan 3D printmateriaal (kunststof en metaal) en nabehandelingen. Na bestelling heeft u de 3D geprinte producten snel in huis.

Lees meer over Your Oceanz

Direct naar Your Oceanz

Meer voordelen?

Dit zijn de voordelen van 3D printen

Terug naar overzicht