Dé specialist en trendsetter op het gebied van 3D printen en Additive Manufacturing
+31 (0)318-769077
DIRECT 3D PRINTEN ga naar YOUR OCEANZ

Duurzaam 3D printen

Oceanz stelt u in staat om maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) concreet in te vullen. 3D printen is een duurzame techniek omdat de afvalstoffen tot een minimum beperkt worden en het materiaal wordt hergebruikt (zero/less waste). Bij de ontwikkeling van een product, print Oceanz steeds het benodigde aantal stuks. Op die manier worden onnodig grote aantallen, foutieve producten, afval en faalkosten gereduceerd.

Additive Manufacturing en duurzaamheid

Additive Manufacturing (AM) en 3D printen in het bijzonder, dragen bij aan het verbeteren van de duurzaamheid. Het biedt kansen! Denk bijvoorbeeld aan de verlenging van de levenscyclus van producten en materialen. Producten kunnen namelijk volledig worden afgestemd op de wensen en behoeften van de klant. Daarnaast kan AM een bijdrage leveren bij reparatie, onderhoud en beheer. Oceanz investeert veel in het onderzoeken om een zo duurzaam mogelijk productieproces te realiseren.

Optimaliseren grondstofgebruik

Additive Manufacturing draagt daarnaast bij aan het optimaliseren van het grondstofgebruik gedurende het ontwikkel- en productieproces. De techniek helpt ons om een gesloten ‘materiaalketen’ te ontwikkelen. De productietechniek stelt u in staat producten opnieuw te ontwerpen. Zowel in de design, productie als gebruikersfase kunnen we op die manier efficiënt omgaan met de kostbare grondstoffen. ‘Last but not least’ dragen de nieuwe ‘supply chains’ bij aan het verduurzamen van onze samenleving. 3D printing is uitermate geschikt voor nieuwe samenwerkingsverbanden, nieuwe supply chains, productie in Nederland, etcetera.

Ook duurzaam produceren met 3D printen?
Neem dan contact op met één van onze adviseurs.