De specialist en marktleider in Additive Manufacturing in Nederland
+31 (0)318-769077
nl
en
DIRECT 3D PRINTEN ga naar YOUR OCEANZ

Schaalmodellen Schaalmodellen

3D printen is een perfecte techniek voor het maken van schaalmodellen. 3D geprinte schaalmodellen zijn goed inzetbaar als marketingmateriaal, bijvoorbeeld op beurzen, promoties en presentaties. Ze geven een goede indruk van het uiteindelijk ontwerp of meer uitleg over een situatie. 

Schaalmodellen hebben een korte ‘time to market’, waardoor snel een realistisch miniatuur kan worden vervaardigd. Vaak zijn er van machines of productielijnen al 3D tekeningen beschikbaar, dit is de basis voor de 3D print. Deze bestanden kunnen met een paar kleine aanpassingen al gebruikt worden voor een schaalmodel of maquette in 3D print.

Hoe werkt het 3D printen van schaalmodellen of een miniatuur?

Ook als er geen 3D bestand beschikbaar is, is het mogelijk om een schaalmodel te vervaardigen. Met behulp van foto’s of 2D tekeningen is het goed mogelijk om een realistisch beeld neer te zetten. De 3D geprinte schaalmodellen kunnen in kleur worden geprint, maar kunnen ook wit worden geprint om het vervolgens met de hand af te lakken. Op deze manier is ieder aspect van de ‘echte’ machine of woning te evenaren. Het aanbrengen van logo’s en typeplaatjes met (transparante) stickers brengt een model echt tot leven!

Presentatie 3D schaalmodel of maquette

Indien gewenst is het 3D model te leveren met bodemplaat en op maat gemaakte perspex afdekkap.
Lees meer over maquettes

Neem contact met ons op voor de mogelijkheden en kosten.

Gerelateerde cases

Alle cases