De specialist en marktleider in Additive Manufacturing in Nederland
+31 (0)318-769077
nl
en
DIRECT 3D PRINTEN ga naar YOUR OCEANZ

Miniatuur van kerk Engelen 3D geprint met brons-coating

In 2009 werd een bronzen sculptuur met twee engelen gestolen bij de Protestantse Kerk in Engelen. Deze is nu vervangen door een mini-versie van deze kerk. De miniatuur is ontworpen door bouwhistoricus Jan Viguurs van de afdeling Erfgoed. Het beeld is 3D geprint en van kunststof. Dankzij de speciale afwerking is het beeld nu van brons.

Metaal coating op 3D print

Metalen als roestvrij staal, koper, nikkel, goud en chroom kunnen goed op 3D geprinte onderdelen worden aangebracht. De onderdelen ondergaan vervolgens traditionele metaalcoatingprocedures. De kunststof kan worden vastgehouden als structurele ondersteuning of worden verwijderd om dunwandige onderdelen te creëren. Het object wordt door het aanbrengen van de metalen coating, voorzien van een duurzame, slijtvaste laag met de uitstraling van pure massieve metalen.

“Bovendien heeft het beeld de uitstraling van brons, maar is het niet aantrekkelijk voor diefstal. Daarnaast leent de fijne detaillering van het 3D model zich beter voor het 3D printen dan voor het gieten in brons”, vertelt bouwhistoricus Jan Viguurs van de gemeentelijk afdeling Erfgoed ‘s Hertogenbosch.

Miniatuur Kerk Engelen 3D Geprint Oceanz

De 3D geprinte kerk is een reconstructie van de complete oude Lambertuskerk, waarvan het koor nog steeds als kerkje in gebruik is. Het geeft goed weer hoe de kerk eruit moet hebben gezien tussen 1551 en 1587.

Bronzen Kerk Schaalmodel In Brons 3D Printen Oceanz 3D Printing

De onthulling van wethouder Huib van Olden en Yvonne Schram, de voorzitter van de bestuursraad Engelen-Bokhoven.

Terug naar overzicht