De specialist en marktleider in Additive Manufacturing in Nederland
+31 (0)318-769077
nl
en
DIRECT 3D PRINTEN ga naar YOUR OCEANZ

Oceanz staat voor ‘I love blue’

17 sep 2022

Waarom wij van blauw houden? Omdat Blauw als primaire kleur symbool staat voor puur of zuiver. En dát is nu precies waar wij ons Oceanz PA11 Food Grade Blue materiaal voor inzetten. Met dit blauwe 3D printmateriaal bieden wij zekerheid en betrouwbaarheid binnen de strenge regelgeving van de voedselverwerkende industrie. Daarom staan wij voor ‘I love Blue’.

Dit is Oceanz PA11 Food Grade Blue

Oceanz PA11 Food Grade Blue wordt gebruikt voor volledig functionele kunststof onderdelen voor voedselcontacttoepassingen. Dit vanwege de uitstekende mechanische eigenschappen en de hoogwaardige oppervlakteafwerking van dit specifieke 3D printmateriaal. Oceanz PA11 Food Grade Blue voldoet aan de EU-regelgevingseisen van de voedselverwerkende industrie.

Modellen geprint met Oceanz PA11 Food Grade Blue zijn door-en-door blauw gekleurd. Typische toepassingen van Oceanz PA11 Food Grade Blue zijn nozzles, grippers, mallen en machineonderdelen voor zowel directe voedselverwerking als indirecte voedselverwerking, zoals bijvoorbeeld de voedselverpakkingsindustrie.

Specificaties Oceanz PA11 Food Grade Blue

EC 1935/2004

Alle modellen in Oceanz PA11 Food Grade Blue worden gepolijst en verwerkt in onze ISO 9001-omgeving. Elke bestelling wordt voorzien van een conformiteitsverklaring. Oceanz PA11 Food Grade Blue voldoet aan de volgende EU-regelgevingseisen van de voedselverwerkende industrie:

• EC 1935/2004
• EU 10/2011
• EC 2023/2006

Omdat wij onze processen hiernaar hebben ingericht, voldoen wij aan de EC1935/2004 wetgeving en kunnen wij een Declaration of conformity afgeven.

Meer voedselveilige 3D printmaterialen?

Oceanz Food Grade materiaal is tevens verkrijgbaar in wit (gepolijst of ongepolijst) en volledig afgewerkt met de karakteristieke blauwe kleur van voedselcontact-kunststoffen en een speciale oppervlaktebehandeling om oppervlakteverontreiniging te minimaliseren.
Ook 3D printen in RVS behoort tot de mogelijkheden.

Meer materiaal (kunststof)

Meer materiaal (metaal)

Blauw is het nieuwe groen

Door te kiezen voor het 3D printen van toepassingen in de foodtech industrie, wordt meteen gekozen voor een meer duurzame productiemethode. Met 3D printen wordt gekozen voor lokaal produceren en vrijwel geen ‘waste’ van materiaal. Het maakt kleine voorraden mogelijk en zorgt voor een snelle ontwikkeling, van prototype tot functionele onderdelen.

Samples bestellen?

Nieuwsgierig naar het Oceanz Food Grade 3D printmateriaal?
Bestel bij Oceanz 3D printing samples in:

Sample bestellen

Terug naar overzicht