De specialist en marktleider in Additive Manufacturing in Nederland
+31 (0)318-769077
nl
en
DIRECT 3D PRINTEN ga naar YOUR OCEANZ

Oceanz 3D Printing versterkt positie met AM-Quality van AM-Flow

12 mrt 2024

Oceanz 3D Printing – de toonaangevende 3D-printserviceprovider in Nederland – heeft als eerste industriële partij wereldwijd de AM-QUALITY in gebruik, een oplossing van AM-Flow voor kwaliteitsnormen binnen additive manufacturing.

AM-QUALITY belooft snelle, geautomatiseerde, volledig sferische, 100% kwaliteitscontrole op de productielijn en integreert naadloos met de bestaande platforms van AM-Flow: AM-VISION (AI-gebaseerde onderdeelherkenning), AM-SORT (onderdeelsortering) en AM-BAGGING (verpakking). Deze integratie is cruciaal om het onbenutte potentieel in additive manufacturing te ontsluiten en biedt ongekende kwaliteitsborging, efficiëntie en schaalbaarheid.

Kwaliteit en efficiëntie van het grootste belang

“Oceanz, bekend als een innovator en toonaangevende specialist in additive manufacturing (3D printen) in Nederland, heeft zich gevestigd als een betrouwbare productiepartner dankzij haar klantgerichte aanpak en geoptimaliseerd supply chain management. Oceanz wordt beschouwd als de ideale partner voor dit project vanwege haar focus op toegevoegde waarde in additieve productie, waar kwaliteit en efficiëntie van het grootste belang zijn”, aldus Marion Timmermans, Sales Director van AM-Flow. “De implementatie van de inline AM-QUALITY-module is voor Oceanz 3D Printing relevant op meerdere fronten: Door de overname van AM-QUALITY streeft Oceanz ernaar kwaliteitsinspectie in 3D-printfabrieken te revolutioneren door in-line 100% inspectie mogelijk te maken, goede en verdachte onderdelen te scheiden via AM-SORT, en volledig traceerbare inspectieresultaten te bieden, waardoor Oceanz zich vestigt als de pionier in het vaststellen van de standaard naar volledige automatisering,” aldus Timmermans.

Innovatie én het leveren van hoogwaardige producten en diensten

“Met de aankoop van AM-QUALITY voor in-line kwaliteitscontrole streeft Oceanz ernaar om verder te gaan dan de normen in de industrie, met als doel de beste kwaliteit te waarborgen in elk deel van onze AM-processen. Dit toont onze toewijding aan innovatie en het leveren van hoogwaardige producten en diensten aan onze klanten”, voegt Erik van der Garde, CEO van Oceanz toe.

“De keuze voor het AM-QUALITY-systeem van AM-Flow onderstreept het streven van Oceanz 3D Printing naar uitmuntendheid en innovatie. Met deze samenwerking vormen AM-Flow en Oceanz 3D Printing de toekomst van additieve productie en medische hulpmiddelenproductie door ongeëvenaarde precisie, personalisatie en kwaliteitscontrole. We zijn dan ook vereerd dat we Oceanz als 3D print-pionier in de industrie hebben kunnen uitrusten met geavanceerde AM-automatiseringstechnologie, waardoor innovatie en uitmuntendheid op het gebied van additive manufacturing verder worden gestimuleerd. Deze samenwerking onderstreept de toewijding van AM-Flow om dienstverleners te ondersteunen in hun zoektocht naar technologische vooruitgang en uitmuntende kwaliteit”, aldus Timmermans.

Terug naar overzicht