De specialist en marktleider in Additive Manufacturing in Nederland
+31 (0)318-769077
nl
en
DIRECT 3D PRINTEN ga naar YOUR OCEANZ

Oceanz gaat Black Friday op groen!

18 nov 2021

Black Friday kan de boom in!

Oceanz 3D Printing doet niet mee aan de overconsumptie en koopgekte van Black Friday. Wel neemt het professioneel 3D printbedrijf deel aan Green Friday. “Dankzij dit initiatief kunnen wij juist wat aan de aarde teruggeven. Op deze dag planten wij voor elke geplaatste order een boom. Zo investeren we samen met onze klanten in een groenere aarde”, aldus Erik van der Garde, CEO Oceanz 3D printing.

Black Friday (26 november a.s.) staat wereldwijd bekend als de dag waarop winkelstraten en webshops massaal bestormd worden op zoek naar de beste deals; kopen om het kopen en het doen van impuls-aankopen. Black Friday zet daarmee aan tot overconsumptie. Juist dat heeft een enorme impact op de aarde; denk aan uitputting van natuurlijke bronnen, vervuiling en oceanen vol plastic.

“Bij Black Friday draait het om kwantiteit. Green Friday staat in het teken van kwaliteit en duurzaamheid. Juist dat past perfect bij Oceanz en 3D printen als duurzame productietechniek”. Erik van der Garde – CEO Oceanz 3D printing

Samen investeren in groen

“Overconsumptie, een toegenomen voetafdruk, vervuiling en uitputting van de aarde, dwingen ons als mens én organisatie om andere keuzes te maken”, vertelt Erik van der Garde. “Oceanz heeft zich daarom aangesloten bij Green Friday en draagt juist op deze dag een duuraam steentje bij. Op 26 november kan Black Friday de boom in! Wij gaan letterlijk op groen en planten voor elke order een boom via Trees for All. Zo investeren we samen met onze klanten in een groenere planeet.”

Green Friday Trees For All Oceanz 3D Printing

3D printen als duurzame productietechniek

Oceanz stelt haar klanten in staat om maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) concreet in te vullen. 3D printen is een duurzame techniek waarbij afvalstoffen tot een minimum beperkt worden. Productie gebeurt lokaal, we 3D printen enkel het bestelde aantal modellen en het materiaal wordt hergebruikt (zero/less waste). Op die manier worden onnodig grote aantallen, foutieve producten, afval en faalkosten flink gereduceerd. Uit onderzoek blijkt zelfs dat de milieuprestatie van 3D printen 47% beter is dan de baseline productie.

Terug naar overzicht