De specialist en marktleider in Additive Manufacturing in Nederland
+31 (0)318-769077
nl
en
DIRECT 3D PRINTEN ga naar YOUR OCEANZ

Oceanz deelnemer HDN

30 jun 2022

Oceanz 3D Printing is deelnemer van Hygienic Design Network (HDN). De methodiek van HDN is gebaseerd op de Europese normen en richtlijnen voor het ontwerpen, bouwen en installeren van machines en procesinstallaties in onder andere de voedingsindustrie (food).

Hygiëne en voedselveiligheid zijn steeds belangrijker wordende onderwerpen. Machines en procesinstallaties voor de voedsel-, dranken- en farmaceutische toepassingen dienen hierdoor aan veel eisen te voldoen. De consument moet erop kunnen vertrouwen dat producten op een veilige en hygiënische manier worden geproduceerd. Specialisten kunnen normen en richtlijnen voor deze machines en procesinstallaties anders interpreteren en in uitvoering brengen. Hierdoor is er vaak een groot verschil tussen wat er vereist wordt op technische en hygiënisch vlak ten opzichte van de gerealiseerde oplevering. Het ontbreekt aan duidelijke specificaties en het vermogen om dit te controleren.

Logo HDN Deelnemer - Oceanz 3D PrintingDe HDN Methodiek (Hygienic Design Network) biedt een uniforme werkwijze voor alle Europese normen en richtlijnen. De methodiek kan gebruikt worden bij het ontwerpen, bouwen en installeren van machines en procesinstallaties. Hiermee verbindt HDN alle marktpartijen van het ontwerp van een procesinstallatie tot aan de oplevering voor gebruik. Alle disciplines sluiten op elkaar aan en zijn geborgd door gecertificeerde uitvoerders en objectief gekozen componenten.

3D printen voor de voedingsmiddelenindustrie

Oceanz 3D Printing produceert als 3D printbedrijf diverse onderdelen voor de voedingsmiddelenindustrie. De keuze om te kiezen voor 3D printen binnen de food tech industrie biedt voordelen zoals ontwerpvrijheid. Denk aan de productie van maatwerk onderdelen en complexe of organische vormen. Met name voor food gerelateerde toepassingen kan dit zeer aantrekkelijk zijn. Het maakt ook kleine voorraden mogelijk en zorgt voor een snelle ontwikkeling van prototype tot functionele onderdelen. Enkele toepassingsvoorbeelden: grippers, nozzles, machineonderdelen, prototypes, robots en drones. Wanneer 3D geprinte onderdelen in contact komen met voedsel, dient wel rekening gehouden te worden met veiligheid en voorschriften. Om een voedselveilig 3D geprint product te leveren, zijn voedselveilige (food grade) materialen noodzakelijk.

Meer informatie:
3D printen voor de voedingsmiddelenindustrie

 

 

Terug naar overzicht