De specialist en marktleider in Additive Manufacturing in Nederland
+31 (0)318-769077
nl
en
DIRECT 3D PRINTEN ga naar YOUR OCEANZ

Foodtech Foodtech

De keuze om te kiezen voor 3D printen binnen de food tech industrie biedt voordelen zoals ontwerpvrijheid. Denk aan de productie van maatwerk onderdelen en complexe of organische vormen. Met name voor food gerelateerde toepassingen kan dit zeer aantrekkelijk zijn. Het maakt ook kleine voorraden mogelijk en zorgt voor een snelle ontwikkeling van prototype tot functionele onderdelen. Enkele toepassingsvoorbeelden: grippers, nozzles, machineonderdelen, prototypes, robots en drones.

Veilig 3D printen voor de voedingsmiddelenindustrie

Om een voedselveilig 3D geprint product te leveren, moet het materiaal geschikt zijn volgens EC 1935/2004 EU wetgeving en geproduceerd zijn volgens de EC richtlijn 2023/2006 (Good Manufacturing Proces). Het materiaal is daarmee veilig voor productie met consumptie-doeleinden of mag in contact komen met voedsel.
De processen van Oceanz zijn ingericht om te voldoen aan deze regelgeving. De processen zijn opgenomen in het kwaliteitssysteem en gevalideerd door externe geaccrediteerde partijen. Deze testinstellingen zullen zich houden aan verschillende door de overheid opgelegde risicotoleranties en goedgekeurde stoffen.

EC 1935/2004 – Voedselveilig 3D printen

Oceanz 3D printing biedt het volgende food contact materiaal:

Ook 3D printen in RVS behoort tot de mogelijkheden.

Deze Food Grade materialen voldoen aan:

  • EC1935/2004- EU10/2011(Plastic Information Measure – PIM)
  • EC2023/2006 GMP (Good Manufacturing Practice)
  • Declaration of conformity