De specialist en marktleider in Additive Manufacturing in Nederland
+31 (0)318-769077
nl
en
DIRECT 3D PRINTEN ga naar YOUR OCEANZ

Waarom 3D printen in Oceanz PA11?

Een 3D printmateriaal met perfect mechanische eigenschappen, gebruiksgemak, ontwerp flexibiliteit en duurzaamheid? Dit is Oceanz PA11:

Oceanz PA11 is een 100% biobased polyamidepolymeer dat in verschillende industrieën wordt gebruikt. Nu additive manufacturing ook steeds meer eindproducten levert, wordt ook PA11 vaak gekozen als 3D printmateriaal. Dit vanwege perfect mechanische eigenschappen, gebruiksgemak, ontwerp flexibiliteit en duurzaamheid.

Wat is Oceanz PA11?

Oceanz PA11 is een bio-based witachtig polyamidemateriaal met een hogere rek bij breuk, elasticiteit en slagvastheid. Bovendien splintert het materiaal niet bij breuk. Oceanz PA11 is tevens de perfecte keuze voor de productie van onderdelen die hoge mechanische belasting moeten kunnen weerstaan. De biocompatibiliteit in combinatie met de hoge elasticiteit en slagvastheid maakt dat dit materiaal goed kan worden toegepast voor prothesen en orthesen, in de medische sector en voor diverse toepassingen binnen de industrie. Oceanz PA11 is een hoogwaardig technisch materiaal voor producten die dynamisch sterk belast worden. Denk hierbij aan machineonderdelen met een continue belasting of behuizingsdelen met filmscharnieren of klikvingers.

Overeenkomsten PA11 & PA12

Zowel Oceanz PA11 als Oceanz PA12 worden vaak gebruikt als materiaal voor het 3D printen met Selective Laser Sintering(SLS). Beide materialen bieden een sterke bestendigheid tegen chemicaliën, een uitstekende resolutie. Beide materialen resulteren in producten met een hoge maatnauwkeurigheid en een hoogwaardige oppervlaktekwaliteit. Ook zijn ze goed bestand tegen kou en warmte; PA11 en PA12 behouden slagvastheid bij -40 °C zijn, maar kunnen ook piektemperaturen van 150 °C aan. Verder zijn beide resistent voor chemische stoffen (brandstoffen, olie, gas, water, oplosmiddelen en industriële vloeistoffen).

Verschillen PA11 & PA12

PA11 is een hoogwaardig polyamide op biologische basis, geproduceerd van duurzame ricinuszaden. Op chemisch vlak verschillen PA11 en PA12 maar weinig van elkaar. Het onderscheid zit in slechts één koolstofatoom. Toch maakt juist dat een wereld van verschil, zeker wanneer je het gebruikt voor 3D printen.
PA11 is één van de taaiste hoogwaardige polymeren en daardoor ideaal voor technische toepassingen. In vergelijking met PA12, biedt PA11 een hogere rek bij breuk, elasticiteit en slagvastheid. PA11 wordt daarom vaak gekozen voor het vervaardigen van eindproducten, functionele prototypes, on-demand reserveonderdelen en gepersonaliseerde toepassingen die huidcontact vereisen.

Terug naar overzicht