De specialist en marktleider in Additive Manufacturing in Nederland
+31 (0)318-769077
nl
en
DIRECT 3D PRINTEN ga naar YOUR OCEANZ

Nozzles 3D printen volgens EC 1935/2004

Met het 3D printen van een nozzle kunnen snel stappen worden gezet in een ontwikkelproces. Oceanz 3D printing maakt het nu mogelijk een spuitmond, tuit of mondstuk te 3D printen voor de voedingsmiddelenindustrie. Dit gebeurt volgens EC1935/2004 in zowel kunststof als metaal. Deze nozzles kunnen direct functioneel worden ingezet.

3D geprinte nozzles zijn zeer geschikt als toepassing in de voedingsindustrie, zowel voor droge materialen en vloeibare voedingsmiddelen. Onder meer bakkerijen, snoepfabrikanten, de vleesverwerkende industrie en zuivelproducenten hebben hier baat bij.

Eén productiestap: additive manufacturing

In tegenstelling tot de fabricagemethoden, worden nozzles bij Oceanz direct voedselveilig 3D geprint. Complexe onderdelen worden eenvoudig en zonder afval gemaakt in een fractie van de tijd die het met traditionele methoden zou kosten. Het proces is software gestuurd en daarom zeer nauwkeurig.

Food Grade 3D printen in kunststof en metaal

Naast het Food Grade 3D printen in kunststof (Oceanz PA11 Food Grade Blue of Oceanz PA12 Food Grade White), behoort ook het 3D printen in metaal (Oceanz RVS 316L) tot de mogelijkheden. Waarbij de kunststof modellen vanzelfsprekend blauw gekleurd geleverd kunnen worden.

EC 1935/2004: Voedselveilig 3D printen bij Oceanz

Oceanz 3D printing is EC 1935/2004 gecertificeerd en biedt daardoor als enige 3D printbedrijf in Nederland de mogelijkheid voor Food Grade 3D printen. Om een voedselveilig 3D geprint product als een nozzle te leveren, moet het materiaal en proces vanzelfsprekend voldoen de strenge Europese regelgeving rondom Voedselveiligheid.
Dat borgen wij met EC 1935/2004, waarbij de producten geproduceerd worden volgens de EC richtlijn 2023/2006 (Good Manufacturing Proces). Het materiaal van de 3D geprinte onderdelen is daarmee veilig voor productie met consumptie-doeleinden of mag in contact komen met voedsel. Het voldoet aan EU10/2011 migratietesten afhankelijk van contactduur en temperatuur van materiaal.

Voordelen 3D printen nozzles:

  • Vormvrijheid
  • Snelheid van 3D printen verkort productietijd
  • Geschikt voor prototyping
  • Direct functioneel inzetbaar
  • Snel wijziging in proces aan kunnen brengen
  • Gewichtsreductie

Neem contact met ons op voor meer informatie over Oceanz FoodGrade.

Terug naar overzicht