De specialist en marktleider in Additive Manufacturing in Nederland
+31 (0)318-769077
nl
en
DIRECT 3D PRINTEN ga naar YOUR OCEANZ

Dit zijn de mogelijkheden voor een 3D print in kleur

Een 3D print model, geprint met een SLS-printer, is in de basis wit. Oceanz levert ook 3D prints ook in kleur. Dit doen we door deze geprinte modellen professioneel te kleuren, coaten en lakken. Ook het direct 3D printen in kleur is bij Oceanz in enkele tinten mogelijk.

Het kleuren van een 3D printmodel is een uniek specialisme en wordt bij Oceanz met de grootste zorgvuldigheid uitgevoerd. Het kleuren van een 3D print gebeurt veel bij consumentengoederen. Ook het kleuren van een prototype binnen de industriële sector is steeds vaker gewenst.

Om vernieuwend en innovatief te blijven, experimenteren we continu met nieuwe mogelijkheden en technieken op kleurgebied. De vraag naar gekleurde 3D prints groeit en gebeurt naar tevredenheid van onze klanten. Inmiddels hebben we zelfs al klanten die een eigen unieke kleur bij ons hebben ontwikkeld.

Dit zijn de opties voor een 3D print in kleur bij Oceanz:

1. Het kleuren van een 3D print

Na het printproces is het mogelijk om de witte modellen te laten kleuren. Oceanz biedt een breed ‘standaard’ kleurenpalet, maar ook een eigen of specifieke kleur is mogelijk.

2. High finish lakken van een 3D print

3D print modellen kunnen worden voorzien van een unieke, hoogwaardige lak. Dit kleuren kan op basis van elke bestaande RAL kleur.

3. 3D printen in kleur

Bij Oceanz printen we ook PA12 (nylon)-modellen in rood en grijs. Het grootste voordeel? Door en door gekleurde producten. Zo verandert de kleur niet bij nabewerkingen, is er geen witte binnenkant zichtbaar bij een eventuele beschadiging en de kleur is constant. Meer kleuren in deze mogelijkheid volgen binnenkort.

4. Full Color 3D printing

Met Zcorp kunnen modellen in meerdere kleuren geprint worden. Poeder, bindmateriaal en kleur zorgen dat er laagsgewijs een gekleurd product ontstaat. Deze modellen worden vaak nabewerkt met een hars om ze sterker te maken. De ZCorp techniek is zeer geschikt voor zichtmodellen en maquettes, maar ook voor 3D geprinte poppetjes.

5. Beschermende coating op 3D print

Uniek is de mogelijkheid om 3D print-modellen te bewerken met een hoogwaardige coating en daarmee te beschermen tegen externe invloeden. Het beschermt tegen vervuiling, heeft een afstotende werking op water en is goed te reinigen.

Laura van den Biggelaar
Terug naar overzicht