De specialist en marktleider in Additive Manufacturing in Nederland
+31 (0)318-769077
nl
en
DIRECT 3D PRINTEN ga naar YOUR OCEANZ

Dit is Oceanz PA11 Food Grade Blue

Onderdelen die met Oceanz PA11 Food Grade Blue zijn geprint, hebben de karakteristieke blauwe kleur van kunststoffen die met levensmiddelen in aanraking komen. Oceanz PA11 Food Grade Blue bestaat uit een door en door blauw gekleurde PA11 grondstof die geschikt is voor voedselcontact.

Toepassingen Food Grade 3D printen

Vanwege de uitstekende mechanische eigenschappen en de hoogwaardige oppervlakteafwerking kan Oceanz Food grade worden gebruikt voor volledig functionele kunststof onderdelen voor voedselcontacttoepassingen. Typische toepassingen van Oceanz PA11 Food Grade Blue zijn extrusie-mondstukken, grippers, mallen en machineonderdelen voor zowel directe voedselverwerking als indirecte voedselverwerking, zoals bijvoorbeeld de voedselverpakkingsindustrie. Oceanz PA11 Food Grade Blue is blauw detecteerbaar, goed reinigbaar en het materiaal neemt geen vocht op.

ISO 9001 & Conformiteitsverklaring

Alle bestellingen van Oceanz PA11 Food Grade Blue worden gepolijst en verwerkt in onze ISO 9001-omgeving. Elke bestelling wordt tevens voorzien van een conformiteitsverklaring.

Oceanz PA11 Food Grade Blue voldoet aan de EU-regelgevingseisen van de voedselverwerkende industrie:

  • EG 1935/2004
  • EU 10/2011
  • EG 2023/2006

Oceanz Food Grade 3D printmateriaal

Oceanz Food Grade materiaal is eveneens verkrijgbaar in wit (gepolijst of ongepolijst) en volledig afgewerkt met de karakteristieke blauwe kleur van voedselcontactkunststoffen en een speciale oppervlaktebehandeling om oppervlakteverontreiniging te minimaliseren.

Bekijk de datasheet


 

Innoveren in de foodindustry? Voedselveilig 3D printen is een must!

Snel innoveren binnen de voedingsmiddelenindustrie én tegelijk voldoen aan de hoge standaard van eisen? Dat kan met Additive Manufacturing. ‘Voedselveilig 3D printen’ heeft zich bewezen als een must voor de voedingsmiddelenindustrie, zowel voor food- als agritech. “Voor food-toepassingen kunnen enkel 3D printmaterialen worden gebruikt die bedoeld zijn voor voedselcontact en gecertificeerd zijn voor voedselveiligheid. Voor elke toepassing wordt aan de hand van een aantal criteria het juiste materiaal geselecteerd”, vertelt Frank Elbersen, Sales Engineer bij Oceanz 3D Printing.

FoodSafe 3D printing - Oceanz

“Met de inzet van Additive Manufacturing kan de voedingsmiddelenindustrie nóg sneller innoveren en voldoen aan de hoge standaard van eisen.”

Lees het volledige interview

Terug naar overzicht