De specialist en marktleider in Additive Manufacturing in Nederland
+31 (0)318-769077
nl
en
DIRECT 3D PRINTEN ga naar YOUR OCEANZ

Daarom 3D printen bij een professioneel 3D printbedrijf

Nog geen 3D printer staan, maar wel aan de slag met 3D printen? Een 3D printservice biedt hiervoor de oplossing. Daar staan professionele machines en ervaren mensen klaar om opdrachten voor anderen te printen. Waarom zou je er als bedrijf of organisatie voor kiezen om te 3D printen bij een professioneel 3D printbedrijf?

1. Geavanceerd productieproces

Een 3D printservicebureau beschikt over meerdere moderne en professionele 3D printers die door eigen, ervaren mensen worden bediend en onderhouden. Dankzij de capaciteit kunnen dagelijks talloze producten voor diverse opdrachtgevers (van industrie, retail en medische wereld tot kunst, design, automotive of aerospace) worden geprint. Deze printopdrachten variëren van enkele stuks tot complete series. Omdat elk model een eigen ontwerp en einddoel heeft, vraagt dit ook om een ander productieproces. Het begint bij de keuze voor het 3D printmateriaal, maar ook is er een divers aanbod in kleur en nabehandelingen. Een 3D printservicebureau is daarmee meteen het ideale adres om te testen of 3D printen interessant is.

2. Ervaring in 3D printen

De printopdrachten bij een 3D printservicebureau zijn zeer uiteenlopend en vragen elk om een eigen behandeling. Op die manier heeft een 3D printbedrijf ervaring opgedaan met 3D printen voor meerdere markten en specifieke branches. Innovaties en ontwikkelingen worden op de voet gevolgd en er is ruimte voor onderzoek. Voor een goed eindresultaat staat een 3D servicebedrijf bovendien klaar voor persoonlijk advies en begeleiding gedurende het gehele printtraject. Een geruststellend gevoel voor de opdrachtgever die wellicht minder bekend is met 3D printen.

3. Kwaliteit voorop

Van een 3D printservicebureau mag je kwaliteit verwachten. Een keurmerk of certificering is daarbij een mooi kenmerk. Een enkeling is officieel gecertificeerd. De inzet van een officieel kwaliteitsmanagementsysteem biedt betrouwbaarheid en kwaliteit op de 3D geprinte producten.

4. Professioneel netwerk

Een 3D printservicebedrijf heeft een netwerk van professionele partners om zich heen verzameld. Op deze partijen kunnen zij een beroep doen wanneer dit nodig is. Opdrachtgevers zijn op die manier bijvoorbeeld geen onnodige tijd kwijt aan design(verbetering), maar kunnen dit in een offerte van het servicebedrijf laten meenemen.

5. Meer dan 3D printen

Het printproces neemt, na aanlevering van een correct bestand bij een 3D printbedrijf, enkele werkdagen in beslag. Ook extra handelingen of verzending (al dan niet in huisstijl) behoren tot de mogelijkheden. Een paar dagen na plaatsing van de 3D printopdracht worden de 3D geprinte producten op elk gewenst adres geleverd. De computerbestanden voor het 3D printmodel zijn overigens niet eenmalig inzetbaar. Deze worden bewaard bij het 3D printbedrijf en kunnen bij nabestelling weer worden gebruikt. Hiermee is ook de voorraad van de opdrachtgever goed te beheren.

Meer informatie over het inzetten van een professioneel 3D printbedrijf?
Neem dan contact op met Oceanz

Laura van den Biggelaar
Terug naar overzicht