De specialist en marktleider in Additive Manufacturing in Nederland
+31 (0)318-769077
nl
en
DIRECT 3D PRINTEN ga naar YOUR OCEANZ

3D print model verlijmen?

Hoe kun je 3D geprinte modellen het beste verlijmen? Dat onderzocht Move Engineering voor Oceanz 3D Printing. “We hebben veel 3D geprinte PA12 modellen die we verlijmen met een ander materiaal”, vertelt Herman Boiten van Move Engineering.

“Denk hierbij aan een prothesekoker, waarbij we zacht materiaal aan de binnenkant lijmen. Of we lijmen RVS buisjes in de gaten die we in een PA12 model willen hebben. De combinatie van lijm en materiaal om een belastbare lijmverbinding te krijgen, is juist bij onze producten belangrijk. Bij onze toepassing kunnen we heel mooi de voordelen van geprinte onderdelen combineren met onderdelen die op een conventionele manier gemaakt zijn.”

Lijmtest 3D Printen Oceanz 3D Printing

“We kunnen met een hybride constructie van 3D printen en conventionele productie een mooie mix maken om zo het beste uit een product te halen. Dat biedt ons veel voordelen.”

3D Printen En Verlijmen Oceanz 3D Printing

Getest: 3D print model verlijmen

“Polyamide is een lastig materiaal qua lijmen. We willen uiteraard geen producten leveren waar je niet zeker van kunt zijn dat de verbinding stand houdt. We hebben daarom veel getest en veel geleerd over het verlijmen. Deze inzichten willen we graag delen om zo betere producten te kunnen maken.

Doel van de test
Het verlijmen van selectieve laser gesinterde (SLS) PA12 onderdelen is soms onvermijdelijk. Suggesties voor verschillende soorten en merken lijm zijn hiervoor te vinden, maar vergelijkingsgegevens zijn moeilijk te vinden. Deze test vergelijkt een aantal van deze voorgestelde lijmopties. De test meet de maximale treksterkte voor een PA12 naar PA12 lijmverbinding.

 

Nieuwsgierig naar de resultaten van de lijmtest en 3D printen?

Download de lijmtest hier

Terug naar overzicht