De specialist en marktleider in Additive Manufacturing in Nederland
+31 (0)318-769077
nl
en
DIRECT 3D PRINTEN ga naar YOUR OCEANZ

Een 3D poppetje van jezelf?

Werden al eens 700 Amsterdamse basisschoolkinderen gescand en geprint door ‘de nieuwe schoolfotograaf’, in Japan staan (binnenkort) zelfs al 3D print fotohokjes op straat. Bij Oceanz zien we het aantal aanvragen naar 3D geprinte poppetjes duidelijk groeien. Daarom meer over ‘jezelf in 3D’ (een 3D selfie) en hoe het werkt.

Om een 3D geprint poppetje van iemand te kunnen printen, wordt in enkele seconden eerst een 3D scan gemaakt. In deze driedimensionale foto wordt elk punt nauwkeurig vastgelegd. De foto’s worden daarom op het zelfde moment gemaakt uit meerder hoeken en hoogten, zodat het beeld vanuit alle zijden kan worden opgebouwd.

Het scannen kan ook gebruikt worden voor het vastleggen van objecten. Zelfs het scannen van een huisdier is mogelijk. Na het scannen kunnen de gemaakte scans bekeken en geselecteerd worden. Daarna wordt het beeld omgezet naar een bruikbaar digitaal printbestand. Het bestand wordt naar de 3D printer gestuurd. Deze zet de gegevens om in een poppetje, zodat de printer het beeldje laag voor laag opbouwt in gips.

ZCorp printtechniek

Deze 3D printtechniek noemen we ZCorp. Bij deze techniek worden de poederdeeltjes niet aan elkaar versmolten door een laser, maar aan elkaar verlijmd. Het toegepaste materiaal is het beste te vergelijken met gips.

Hoogste kwaliteit scannen voor beter resultaat

Bij Oceanz printen we deze poppetjes volop; van borstbeeld tot een poppetje van kruin tot teen. De kwaliteit van het scannen is van groot belang voor het eindresultaat van het uiteindelijk geprinte poppetje. Bij Oceanz kiezen we daarom enkel voor de beste kwaliteit scans.

Formaat en prijs 3D print poppetje

De prijs van een 3D geprint poppetje is afhankelijk van de scankwaliteit, maar ook van de hoogte van de 3D selfie. Een borstbeeldje kan daarom soms een goedkoper alternatief zijn. De beeldjes kunnen ook niet té klein worden, altijd moet rekening gehouden worden met een minimale wanddikte van 3mm. Dat betekent dus dat we bij het scannen al rekening moeten houden met een plooi van een jasje, een vinger, een riem van een tas of bijvoorbeeld een losvallende sjaal.

Inspiratie: 3D geprinte poppetjes bij…

De aanvragen waarbij het scannen en printen van de 3D Selfies wordt ingezet zijn heel divers. Enkele ideeën zijn:

  • bedrijfsevents
  • huwelijk en jubilea (als paar bovenop de bruidstaart!)
  • het vastleggen van een zwangerschap
  • baby- of kinderfoto
  • alternatief voor een fotocadeau
  • dierbare herinnering
  • marketingacties
Laura van den Biggelaar
Terug naar overzicht