De specialist en marktleider in Additive Manufacturing in Nederland
+31 (0)318-769077
nl
en
DIRECT 3D PRINTEN ga naar YOUR OCEANZ

YourOceanz vernieuwd: duidelijk kiezen voor kwaliteit & veiligheid

2 jan 2021

Overzichtelijk de juiste gevalideerde processen met de juiste opties voor kwaliteit en veiligheid op YourOceanz.

Oceanz 3D printing biedt via het online bestelplatform YourOceanz een eenvoudig keuzemodel aan. Deze is meer toepassingsgericht en biedt direct de juiste opties voor kwaliteit en veiligheid.

Na inlog is er de keuze uit de volgende toepassingen:

  • Retail
  • Industrial
  • Food
  • Medical

Per gekozen applicatie volgt daarop een specifieke selectiemogelijkheid, passend bij de gewenste applicatie. Zo wordt bij de selectie Food alleen de voedselveilige materiaalopties weergegeven. Bij Medisch alleen de medical grade materialen Oceanz PA12 en Oceanz PA11. Zo is de geselecteerde combinatie van materiaal en nabehandeling altijd geschikt voor het gewenste eindgebruik.

Gevalideerd proces

Oceanz 3D printing is tot deze indeling van het online bestelplatform overgegaan om overzichtelijk de juiste gevalideerde processen aan te kunnen bieden. Dat betekent dat aan de gekozen toepassing niet alleen de juiste materiaal- en nabehandelingsopties verschijnen, maar ook dat een bestelling aan het juiste kwaliteitsmanagementsysteem wordt gekoppeld. Dankzij de inzet van het kwaliteitsmanagementsysteem, bieden wij onze klanten nog meer betrouwbaarheid en kwaliteit op de 3D printproducten die wij leveren.

Deze validatie van proces, materiaalgebruik en kwaliteit wordt bij elke medische en food grade order geborgd een Declaration of Conformity mee te leveren.

Voorbereid op MDR

Met deze herinrichting voldoen we meteen ook aan de nieuwe MDR, een strikte Europese richtlijn voor producenten van medische hulpmiddelen. Elk type medisch hulpmiddel dat in de EU wordt verkocht, moet een conformiteitsbeoordeling ondergaan om aan te tonen dat aan alle vereisten is voldaan. De risicoklasse van het medische hulpmiddel bepaalt de conformiteits-beoordelingsroute. De nieuwe verordening voor medische hulpmiddelen (MDR 2017/745) geldt per 26 mei 2021. Via het nieuwe keuzebestelsysteem is hierin eenvoudig een selectie te maken.

Dit betekent dat het volledige print- en nabehandelingstraject vaneen model geborgd, veilig, reproduceerbaar en traceerbaar is. Zo voldoet uw product meteen aan de juiste eisen!

Direct naar YourOceanz

Terug naar overzicht