De specialist en marktleider in Additive Manufacturing in Nederland
+31 (0)318-769077
nl
en
DIRECT 3D PRINTEN ga naar YOUR OCEANZ

Your Oceanz vernieuwd

16 feb 2021

Wat is er nieuw op YourOceanz?

Direct online kiezen voor kwaliteit & veiligheid

Oceanz 3D printing biedt nu via het online bestelplatform YourOceanz een eenvoudig keuzemodel aan. Deze is meer toepassingsgericht en biedt direct de juiste opties voor kwaliteit en veiligheid. Dit om overzichtelijk de juiste gevalideerde processen aan te kunnen bieden. Dat betekent dat aan de gekozen toepassing niet alleen de juiste materiaal- en nabehandelingsopties verschijnen, maar ook dat een bestelling aan het juiste kwaliteitsmanagementsysteem wordt gekoppeld. Lees meer…

Onderstaand nemen we de wijzigingen per onderwerp door.

1. Aanmaken en wijzigen wachtwoord

Wilt u een wachtwoord aanmaken of wijzigen? Via YourOceanz ontvangt de gebruiker nu een tijdelijk wachtwoord per e-mail. Deze is na het inloggen eenvoudig aan te passen.

  1. Ga voor het aanpassen van het wachtwoord naar Account – Account Settings
  2. Voer een tijdelijk wachtwoord in
  3. Voer twee keer het nieuwe wachtwoord in
  4. Klik op Save

Via YourOceanz ontvangt u een bevestiging dat het wachtwoord is gewijzigd.

2. Aantal zichtbare modellen en Labels

Om te voorkomen dat het aantal zichtbare modellen het werken binnen YourOceanz vertraagt, is er een aanpassing gedaan in de functionaliteit. Ook in de vorige versie was er de mogelijkheid om labels te gebruiken. Bijvoorbeeld om modellen in te delen in projecten. Het was tot op heden nog niet mogelijk om modellen onzichtbaar te maken.

De nieuwe versie van YourOceanz maakt actief gebruik van deze labels. Bij het uploaden van nieuwe modellen, wordt dagelijks een nieuw label aangemaakt en actief gezet. Alle overige labels worden op dat moment inactief (onzichtbaar) gezet.

Het aantal zichtbare en onzichtbare modellen wordt rechtsboven in het scherm weergegeven. Ook het actieve label is daar weergegeven.

3. Label wijzigen

Het wijzigen van de actieve label kan via Labels in het menu aan de linkerkant.

Bij de upload van een nieuw model, zal het actieve label standaard een label zijn met de actuele datum. Via het dropdown menu kan de gebruiker ook andere labels kiezen en op die manier ook andere modellen zichtbaar maken.

Met het groene kruisje kan de gebruiker een nieuwe label aanmaken. Met het rode kruisje kan een laag worden verwijderd. Let op dat hierbij ook alle andere modellen op deze laag worden verwijderd.

Er is één label dat niet verwijderd kan worden, dat is het None label. Gebruik dit label voor modellen die blijven staan om deze later nogmaals te kunnen bestellen. Het verplaatsen van een model naar een andere label kan via het tandwieltje bij het model.

Let op: in verband met de benodigde schijfruimte en veiligheid van bestanden, adviseren wij om modellen niet onnodig in het systeem van YourOceanz te laten staan. Eerdere bestellingen kunnen altijd worden ingezien via Account – Order History.

4. Toepassingsgebied

Geheel nieuw binnen YourOceanz is het onderscheid in toepassingsgebieden (Applications). Deze nieuwe indeling in toepassingsgebieden maakt het voor de gebruiker eenvoudiger om zijn producten te bestellen en de bijpassende keuzes te maken voor nabehandelingen.

Er is op dit moment de keuze uit de volgende mogelijkheden:

Deze keuze hoeft te gebruiker overigens niet elke keer opnieuw in te voeren; via het tandwieltje in het upload scherm kan de standaard keuze eenvoudig worden vastgezet.
Na de keuze van het toepassingsgebied (Application), krijgt de gebruiker duidelijk keuze opties om de upload verder af te kunnen ronden volgens de juiste kwaliteitseisen.

5. Uploaden medische modellen

Om te kunnen voldoen aan de nieuwe MDR voor de productie van medische modellen, wordt een aantal extra keuze-opties gesteld met betrekking tot de toepassing van het model en hoe lang een model in contact komt met een patiënt.

Ook zal er automatisch een zogenaamde Declaration of Conformity worden toegevoegd bij een Food Contact, Dental en Medical order. Via dit document bevestigt Oceanz 3D printing te hebben voldaan aan de specifieke kwaliteitseisen voor het produceren van het desbetreffende model binnen het opgegeven toepassingsgebied.

6. Design Rules

Om de klant beter te kunnen helpen bij het ontwerpen van modellen die via 3D printen worden gemaakt zijn er zogenaamde Design Rules opgesteld. Tijdens het bestelproces brengen we de gebruiker hier graag van op de hoogte. Ook het bestelproces hebben we voor de gebruiker makkelijk gemaakt door een tandwieltje te hebben om de default settings op te kunnen slaan.

Heeft u vragen? Neem dan contact met ons op.

Terug naar overzicht