De specialist en marktleider in Additive Manufacturing in Nederland
+31 (0)318-769077
nl
en
DIRECT 3D PRINTEN ga naar YOUR OCEANZ

Podcast: 3D printen in de bouw

17 mrt 2022

De woningcrisis vraagt om een nieuwe kijk op goedkopere en snellere bouw. De bouw moet innoveren en digitaliseren om weer productief te worden. Dit blijkt makkelijker gezegd dan gedaan. Toch zijn er bedrijven die met 3D printen de bouw duurzamer, efficiënter en goedkoper willen maken…

Theo Voogd (Bruil), Theo Salet (Technische Universiteit Eindhoven) en Frank Elbersen (Oceanz 3D Printing) bespreken de obstakels en mogelijkheden van 3D printen in de bouw in een informatieve podcast van BNR Nieuwsradio:

Beluister de podcast

Over de gasten:
Theo Salet
, universitair hoofddocent structural design bij de TU Eindhoven. Theo is betrokken geweest bij het project Milestone, het eerste 3D-geprinte huis in Nederland.
Theo Voogd, innovatiemanager bij bouwbedrijf Bruil. Na de bouwcrisis in 2012 is Bruil zich gaan focussen op innovatieve ontwikkelingen in de bouw, waaronder 3D-betonprinten. Bruil heeft inmiddels zijn eigen 3D-printfabriek.
Frank Elbersen, sales engineer bij Oceanz 3D Printing, een bedrijf dat 3D-prints aanbiedt voor diverse sectoren. Denk aan materialen voor medisch gebruik, voor agricultuur of onderdelen voor de industrie, maar dus ook voor de bouwsector.

Over BNR Eyeopeners
In dit programma praat Nina van den Dungen wekelijks met drie gasten over slimme technologische innovaties die een grote rol zullen gaan spelen in de duurzame toekomst. Er komen veel onderwerpen aan bod: zoals het realiseren van slimme energienetwerken, de mogelijkheden (en gevaren) van gezichtsherkenning, de nieuwste ontwikkelingen met betrekking tot remote working én de laatste innovaties op het gebied van cybersecurity. Nina bespreekt de impact van deze ontdekkingen, maar vooral ook de praktische toepasbaarheid ervan voor bedrijven en consumenten.

Meer over 3D printen in bouw & architectuur

Terug naar overzicht