De specialist en marktleider in Additive Manufacturing in Nederland
+31 (0)318-769077
nl
en
DIRECT 3D PRINTEN ga naar YOUR OCEANZ

Oceanz te gast op stagemarkt Technova College

21 okt 2022

Collega Dennis was te gast bij de stagemarkt van Technova College in Ede. Als oud-student van de opleiding Mechatronica niveau 4 kon hij de huidige lichting studenten meer vertellen over professioneel 3D printen en Oceanz.

“De studenten waren erg geïnteresseerd in Oceanz en het 3D printen. Ze waren benieuwd naar de werkzaamheden tijdens een stage, maar ook vroegen veel studenten zich af hoe gedetailleerd de 3D printtechniek Selective Laser Sintering (SLS) is ten opzichte van FDM printen. Dat was leuk om hen het verschil te kunnen laten zien. Vaak was er ook de vraag in welke formaten we bij Oceanz kunnen printen. Al met al bleek dat deze professionele 3D printtechniek en de mogelijkheden nog niet bij iedereen even bekend is”, vertelt Dennis

3D print kennis verbreden

Dennis koos tijdens zijn opleiding zelf ook bewust voor een stage bij Oceanz: “Ik ben in 2018 begonnen als stagiair bij Oceanz, want ik werkte thuis ook al met 3D printer(s). Die stage was voor mij een unieke kans om mijn 3D print-kennis te verbreden. Ik heb in die maanden dan ook heel veel geleerd over SLS als professionele 3D printtechniek.

Direct na de studie ben ik in dienst gekomen en inmiddels werk ik binnen de technische dienst van Oceanz. Ik houd me bezig met de werking en het onderhoud van de 3D printers, ik weet hoe ze in elkaar zitten en hoe ik eventuele storingen kan oplossen. Ook houd ik mij bezig met verbeteringen in het proces met ontwerpen maken en het bedenken van nieuwe systemen (automatisering). Die variatie zorgt dat het voor mij uitdagend werk blijft, want ik weet nooit wat ik de volgende dag ga doen.”

Meer over onderwijs en stage bij Oceanz?

Check Oceanz Academy

Terug naar overzicht