De specialist en marktleider in Additive Manufacturing in Nederland
+31 (0)318-769077
nl
en
DIRECT 3D PRINTEN ga naar YOUR OCEANZ

Oceanz 3D printing lanceert 3D Medical Models

15 sep 2020

Hét platform voor patiëntspecifieke chirurgische 3D technologie van anatomische modellen tot het ontwerpen en printen van complexe operatie-planningen.

Met de introductie van 3D Medical Models biedt Oceanz 3D printing de Nederlandse (academische) ziekenhuizen een full service oplossing voor professionele 3D printproductie. Op die manier wordt samen met artsen, technisch geneeskundigen, zorgverleners en academici gewerkt aan nieuwe toepassingen van 3D-technologie. Met de lancering van 3D Medical Models verbindt Oceanz haar technische kennis over patiënt-specifieke 3D prints met de behoefte van de chirurg.

3D Medical Models biedt medische professionals een full-service oplossing: van anatomische modellen tot het ontwerpen en printen van complexe operatie-planningen. Dankzij het gebruik van het 3D Medical Models-platform is het mogelijk de operationele kosten te verlagen en patiëntenzorg te verbeteren. De 3D geprinte medische hulpmiddelen zijn toepasbaar binnen vele disciplines, maar worden nu al veelvuldig ingezet binnen MKA, orthopedie en traumachirurgie.

3D printen volgens gevalideerd proces

3D Medical Models is een platform van Oceanz 3D printing. Dankzij de uitvoerige kennis van additive manufacturing én het chirurgisch werkveld, werkt 3D Medical Models volgens een compleet gevalideerd proces.

Kwaliteit gezondheidszorg verbeteren

Robert Groeneveld, Medical Engineer bij 3D Medical Models: “Complexe medische ingrepen zijn planbaar. De chirurgische planning heeft daarom veel baat bij 3D-modellering en patiënt-specifieke modellen. 3D Medical Models voorziet chirurgen van surgical guides en pre-operatieve modellen. Deze medical devices zullen de pre-operatieve planning op betrouwbare wijze overbrengen naar de operatiekamer. Het resultaat? Verbetering van de kwaliteit van de gezondheidszorg, een verkorte operatietijd en een sneller én beter herstel van de patiënt”.

Meer info: www.3dmedicalmodels.nl

Terug naar overzicht