De specialist en marktleider in Additive Manufacturing in Nederland
+31 (0)318-769077
nl
en
DIRECT 3D PRINTEN ga naar YOUR OCEANZ

3D printen voor Project MARCH VII en VIII

4 okt 2022

Oceanz is al sinds 2018 productiepartner van Project MARCH. De Design Engineers van Project MARCH werken samen met het team van Oceanz om zo de bestaande ontwerpen aan te passen en deze gereed te maken voor de SLS-printtechniek.

Ook voor de MARCH VII is de samenwerking aangegaan. “Onze Design Engineers Art en Iza hebben een strakke look gecreëerd voor ons exoskelet, de MARCH VII. Gedurende het jaar hebben ze meerdere iteraties gedaan op alle verschillende ‘covers’ van het exoskelet en het invoerapparaat. Zoals te zien is op onderstaande afbeelding. Het definitieve ontwerp is vervolgens naar onze partner Oceanz gestuurd. Oceanz is een van de grootste Additive Manufacturing bedrijven van Nederland. Zij hebben de ‘covers’ voor ons met hoge precisie en kwaliteit geprint. We zijn erg blij met het resultaat en het strakke ontwerp.”, aldus Ianthe Rijpkema van team MARCH VII.

Project MARCH VII - Oceanz 3D Printing

MARCH VIII: zonder krukken

Inmiddels staat ook team MARCH VIII, klaar. Zij hebben alle taken van het oude team, MARCH VII, overgenomen. Dit nieuwe team, studenten van de TU Delft, TU Enschede en Hogeschool Rotterdam, zet een jaar lang hun studie stop om zich te focussen op het ontwikkelen en bouwen van een nieuw exoskelet. De eerste stap, het analyseren van het exoskelet, is achter de rug en het team houdt zich nu bezig met het conceptualiseren, de ontwerpfase. Doel voor het komende jaar is het overbodig maken van de krukken. De studenten van March VIII gaan zich bezighouden met de balans van het exoskelet. ‘Dat gaat ingewikkeld worden’, zegt student industrieel ontwerpen Wendel Postma, chief engineer bij Project March.

Lees meer over MARCH VIII via De Ingenieur

Terug naar overzicht