De specialist en marktleider in Additive Manufacturing in Nederland
+31 (0)318-769077
nl
en
DIRECT 3D PRINTEN ga naar YOUR OCEANZ

3D printen voor lichaamsimplantaat Satyendra Pakhalé

25 apr 2023

Afgelopen maanden vond de tentoonstelling ‘Diseño + Salud’ plaats in het Valencia Museum in Spanje. De tentoonstelling is het resultaat van een onderzoek binnen alle disciplines van design; van industrie en architectuur tot grafische communicatie en mode. Een van de objecten die daar gepresenteerd werd, is het TBI DO2-3000 implantaatsysteem, ontworpen door Satyendra Pakhalé.

Het TBI DO2-3000 Implant System is een lichaamsimplantaat van titanium dat is bedoeld voor distaal, proximaal en periprothetisch dijbeen. Het dijbeen is het enige bot in het bovenbeen en tegelijk het grootste bot in het menselijk lichaam. Het dient als aanhechtingspunt voor alle spieren die hun kracht uitoefenen op de heup- en kniegewrichten. De dijbenen zijn de sterkste botten van het lichaam, maar ouderen lopen vaak breuken op en hebben daarom een implantaat nodig.

Het systeem voor dijbeenplaten TBI DO2-3000 is bij het ontwerpen rekening gehouden met de driedimensionale contouren van het dijbeen. Door de geometrie van het dijbeen te bestuderen, voldoen deze implantaten aan alle eisen met betrekking tot functionaliteit en esthetische waarde van de implantaten.

De TBI DO2-3012– distale femurplaat, TBI DO3-3013– proximale femurplaat en TBI DO4-3014– periprothetische femurplaat maken alledrie deel uit van het femurplatensysteem.

De driedimensionale vormen van het TBI DO2-3000-systeem zijn ontworpen om te voldoen aan de primaire utilitaire behoeften van de implantaten. Het systeem is ontworpen voor gebruiksgemak door chirurgen en efficiëntere productie. TBI DO2-3012, TBI DO3-3013 en TBI DO4-3014 zijn gearticuleerd gemaakt in titaniumlegering met verfijnde esthetische kwaliteit alsof het interne juwelen zijn.

Graphics: Dídac Ballester, Antonio Ballesteros

Terug naar overzicht