De specialist en marktleider in Additive Manufacturing in Nederland
+31 (0)318-769077
nl
en
DIRECT 3D PRINTEN ga naar YOUR OCEANZ

3D printen voor Exoskelet Project MARCH

2 mrt 2021

Oceanz is sponsorpartner van Project MARCH, het door een stichting van studenten van TU Delft ontwikkelde exoskelet.

Doel van de stichting is om jaarlijks een exoskelet (een gemotoriseerd robotisch harnas) te ontwerpen en te bouwen voor dwarslaesie-patiënten. Dit exoskelet biedt diverse gezondheidsvoordelen die een rolstoel niet heeft. Denk aan de verbetering van de spieren, doorbloeding, botten, darm- en blaaswerking en vermindering van zenuwpijn. Elk team van Project MARCH start het jaar met één doel: het doorontwikkelen en optimaliseren van het prototype exoskelet van het voorgaande jaar.

Het doel van Project MARCH is om een geheel nieuw exoskelet te ontwikkelen waarmee de piloot op dynamische wijze een route door Delft voltooit. Dit houdt in dat de bewegingen van het exoskelet volgen uit live informatie over de omgeving, in plaats van dat de bewegingen voorgeprogrammeerd zijn. De obstakels die de piloot hierbij tegenkomt zullen onder andere bruggen, klinkers en hellingen zijn. Op deze manier wil het team een stap zetten in de richting van de meerjarenvisie van Project MARCH en een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van baanbrekende biomechatronische technologie.

Exoskelet en 3D printen

Voor een groot deel worden bestaande technieken toegepast, maar er worden ook nieuwe technologieën onderzocht en gekeken naar de toepassing in het project. Aan Project MARCH de taak om de verschillende technologieën samen te brengen in één haalbare toepassing: een nieuw en verbeterd exoskelet. Inmiddels zijn al succesvolle prototypes gemaakt.

Voor het exoskelet zijn ook 3D geprinte onderdelen gebruikt. Oceanz 3D printing heeft afgelopen jaren al diverse behuizingsdelen geleverd voor het complexe ‘input-device’. Dit is de controller van het exoskelet, waarmee de gewenste bewegingen van de MARCH kunnen worden aangestuurd. Uitgangspunt is steeds weer een op maat gemaakt, organisch gevormd handvat met een comfortabele pasvorm voor de piloot en perfect passende onderdelen voor assemblage.

Terug naar overzicht