De specialist en marktleider in Additive Manufacturing in Nederland
+31 (0)318-769077
nl
en
DIRECT 3D PRINTEN ga naar YOUR OCEANZ

3D printen en Week van de Innovatieve Zorg

9 mei 2022

Van 9 tot 16 mei is het Week van de Innovatieve Zorg. Een initiatief van FME om op vele manieren te laten zien hoe technologie en digitalisering oplossingen bieden voor uitdagingen in zorg. De branche-organisatie wil hiermee stappen maken rondom het verminderen van werkdruk voor zorgmedewerkers en oplossingen zoeken om innovaties sneller goed te laten landen in de zorg.

Technologie neemt zorgtaken uit handen

“Onze gezondheidszorg in Nederland behoort tot de beste ter wereld. En dat willen we graag zo houden. De zorg staat echter voor grote uitdagingen, en slimme technologie biedt oplossingen waarmee we deze succesvol aan kunnen pakken. Nieuwe, slimme technologie stelt zorgprofessionals in staat om hun werk optimaal te doen. En tegen lagere zorgkosten.
Artsen en verpleeg­kundigen hebben meer tijd voor een persoonlijk gesprek als technologie andere taken uit handen neemt. En door zorgrobots en andere slimme technologie kunnen mensen langer zelfstandig in hun eigen vertrouwde woning blijven. Medtechbedrijven bieden veel oplossingen die de patiënt en de zorgprofessionals helpen. Ook kunnen innovaties bijdragen aan het voorkomen dat mensen in een ziekenhuis belanden”, aldus FME.

Tijdens de Week van de Innovatieve Zorg is er ook aandacht voor 3D printen. Dit is onder meer terug te lezen in het magazine met een artikel over Oceanz 3D Printing en 3D printen van hulpmiddelen en onderdelen als oplossing van tekorten.

Terug naar overzicht