De specialist en marktleider in Additive Manufacturing in Nederland
+31 (0)318-769077
nl
en
DIRECT 3D PRINTEN ga naar YOUR OCEANZ

21 april: GMV bijeenkomst Oceanz & Qing

8 mrt 2022

3D printing en prototyping voor de agri- en foodindustrie


De keuze voor 3D printen binnen de agri- en voedingsmiddelenindustrie biedt volop voordeel. Denk aan ontwerpvrijheid, de productie van maatwerk onderdelen en het vervaardigen van complexe of organische vormen. Dit is in het bijzonder zeer aantrekkelijk voor food gerelateerde toepassingen. Het maakt ook kleine voorraden mogelijk en zorgt voor een snelle ontwikkeling van prototype tot functionele onderdelen.

Hoe is 3D printen toepasbaar binnen de agri en food-industrie?

Op 21 april (14.30 – 17.00 uur) staat het volgende op het programma:

Erik van der Garde (CEO Oceanz 3D Printing) vertelt over de mogelijkheden, certificering EC 1935/2004, toepassingen, praktische voorbeelden en geeft het antwoord op veel gestelde vragen rondom 3D printing/additive manufacturing.

Met 3D printen kunnen activiteiten efficiënter worden ingericht; de techniek is daarmee een perfecte toepassing binnen smart farming & food. Dankzij additive manufacturing kan het ontwerp eenvoudig worden aangepast aan de eisen van de klant en de technologie. 3D printen maakt het mogelijk om on-demand onderdelen voor (landbouw)machines en -infrastructuur te produceren en is de methode om eenvoudig prototypes te ontwikkelen. Met 3D printen wordt bovendien direct tijd en geld bespaard. Enkele toepassingen van 3D printen binnen de agri- en foodindustrie? Denk aan grippers, nozzles, machineonderdelen, prototypes, robots en drones.

Bram de Vrught van QING is gastspreker tijdens het event: “Development en innovatie gaan vaak gepaard met risico en veel onduidelijkheden. Om deze risico’s te mitigeren en controle over dit type processen te krijgen heeft QING een agile aanpak ontwikkeld. Een belangrijk element in deze aanpak is de mogelijkheid om snel en eenvoudig haalbaarheid van oplossingsrichting te testen. De toepassing van  technologieën zoals Digital Twin en 3D printing zijn daarbij onmisbaar geworden”. Tijdens deze presentatie zal Bram deze aanpak toelichten met onderbouwing van een aantal use cases.

Aansluitend volgt een rondleiding langs het proces van 3D printen.

AANMELDEN VIA GMV

Over GMV

GMV is de branchevereniging voor de machinebouwers in de agri- en foodindustrie in Nederland. Als de vertegenwoordig van deze sector mobiliseert en verbindt GMV haar leden met andere relevante stakeholders vanuit de missie ‘gezond, lekker en duurzaam geproduceerd voedsel voor alle mensen en dieren’. GMV biedt haar leden een onderscheidend netwerk voor inspiratie, innovatie en gezamenlijke actie.

Terug naar overzicht