De specialist en marktleider in Additive Manufacturing in Nederland
+31 (0)318-769077
nl
en
DIRECT 3D PRINTEN ga naar YOUR OCEANZ

Prototype en kleine serie van reader Bank2Loyalty

Om een prototype van een reader voor kassasystemen te ontwikkelen, heeft Bank2Loyalty gebruik gemaakt van 3D printen.

“Het achterliggende idee van Bank2Loyalty is het gebruik van je betaalmiddel (pas, app of wearable) als (offline) consument identificatie. Om een prototype van deze reader te ontwikkelen, heeft Bank2Loyalty gebruik gemaakt van 3D printen”, vertelt Ruud Peeters, CCO en founder van Bank2Loyalty.

“Ik kwam terecht bij Oceanz 3D printing, maar ik had op dat moment nog geen eens een design. Oceanz heeft daarop in samenwerking met Van Uffelen | Design & Consultancy een eerste prototype van de reader ontwikkeld. Al vrij snel had ik met 3D printen het allereerste model van de reader in handen.”

Aanpassingen in design

Hierop volgden een flink aantal iteratieslagen. Dat leverde ook meteen al een meer verfijnde uitstraling van de reader op. Daarop werden nog een tiental stuks van een behuizing geprint om ook de functionaliteiten goed te kunnen testen. Peeters: “Met dat model brachten we een bezoek aan potentiële afnemers/partners van de reader. Zij konden het model in het echt zien en daadwerkelijk toetsen met werkende functionaliteiten. Dat leverde behoorlijk wat feedback op en op dit moment zitten wij in de fase dat er een nóg meer geoptimaliseerd en slank model gemaakt wordt gericht op massa productie.”

Meebewegen als start-up

“De keuze voor 3D printen was een logische en goede keuze”, vervolgt Peeters. “Tijdens de start-up fase weten we dat er flink wat slagen te maken zijn en dat we moeten meebewegen. Met 3D printen kun je in processen als dit sneller stappen zetten dan dat je op een andere manier prototypes in elkaar zet. We hebben een 3D print exemplaar nodig om te kijken of we op de goede weg zitten. Ook hebben we te maken met behoorlijk wat variabelen van het net wel/net niet passen van het model. Dat kun je op deze manier goed testen. De snelheid en flexibiliteit die de 3D printtechniek brengt, is voor ons dan ook een enorm voordeel geweest.”

Opstart productie

Op dit moment wordt er gesproken over een voorloop run. Een serie die snel en direct beschikbaar is voordat en tijdens het spuitgietproces. Zodat de eerste product introductie snel kan worden uitgerold.

Over Bank2Loyalty

Bank2Loyalty zorgt als technische platform dat klanten eenvoudig kunnen deelnemen aan loyalty programma’s met debit of credit betaalpassen, apps of wearables. Klanten hoeven hiervoor enkel de debit-, credit betaalpas, betaalapp of wearable te gebruiken voor het sparen: maximaal gemak en voordeel. Op basis van de Bank2Loyalty oplossing worden barrières in de in-store klantreis weggenomen.

Terug naar overzicht

Kenmerken case

Prototyping Snelle productiemethode Flexibel en snel ontwikkelen