De specialist en marktleider in Additive Manufacturing in Nederland
+31 (0)318-769077
nl
en
DIRECT 3D PRINTEN ga naar YOUR OCEANZ

Prothesekoker 3D printen

3D printen van een prothese? Biocompatibiliteit in combinatie met de hoge elasticiteit en slagvastheid maakt PA11 zeer geschikt.

3D printen is een zeer geschikte techniek voor het vervaardigen van een prothesekoker. Omdat gebruik wordt gemaakt van een scan en met het digitale bestand een perfect passend eindmodel wordt gemodelleerd.

Dankzij het 3D printen van een prothesekoker, vervalt de tussenstap van de gefreesde mal en het fysiek modelleren in de werkplaats. Modelleren gebeurt nu digitaal. Met deze digitale methode liggen alle patiënt-specifieke gegevens vast, zodat bij een herhalingsvoorziening de beginwaarden reproduceerbaar zijn. Deze werkwijze van scannen, digitaal modelleren en 3D printen zal steeds vaker gaan voorkomen bij de productie van (orthopedische) hulpmiddelen.

Voordelen van het 3D printen van een prothese:

  • Draagcomfort voor de patiënt
  • Snelle levertijd
  • Met de digitaal verkregen gegevens heeft men voor een herhalingsvoorziening alle beginwaarden, deze zijn reproduceerbaar.
  • Milieu; Dankzij een 3D scan is er geen gipsafval meer.
  • Efficiënter produceren; minder manuren in de werkplaats

Functionele eindproducten 3D printen

Binnen orthopedie is een sterke toename zichtbaar voor het toepassen van 3D printen. Robert Groeneveld, sales engineer medical bij Oceanz 3D printing: “Deze ontwikkeling van scannen, modelleren, printen en assembleren verandert de traditionele vervaardiging van dergelijke orthopedische en medische hulpmiddelen. Vooral de SLS-techniek sluit mooi aan op de toepassingen als het gaat om functionele eindproducten die direct inzetbaar zijn voor de patiënt. De snelheid van produceren en personaliseren van onder meer beenprothesen, orthesen (braces) en handspalken zijn van toegevoegde waarde in de workflow van de instrumentmakerij”.

Prothese 3D printen met Oceanz PA11

Oceanz PA11 is een zeer geschikt materiaal voor de productie van onderdelen die hoge mechanische belasting moeten kunnen weerstaan. De biocompatibiliteit in combinatie met de hoge elasticiteit en slagvastheid maakt dat dit materiaal goed kan worden toegepast voor prothesen en orthesen. Lees meer over 3D geprinte protheses en ortheses.

Meer informatie over het 3D printen van een prothesekoker?

Neem dan contact met ons op.

Terug naar overzicht

Kenmerken case

Snelle levertijd Draagcomfort patiënt Duurzaam Efficiënt produceren Eenvoudig reproduceren
Vragen over deze case?
Neem voor vragen of meer informatie contact op met Robert Groeneveld