De specialist en marktleider in Additive Manufacturing in Nederland
+31 (0)318-769077
nl
en
DIRECT 3D PRINTEN ga naar YOUR OCEANZ

Maquette Kinderdijk in 3D print

​Op het dak van het nieuwe bezoekerscentrum is ook een 3D geprinte maquette geplaatst. Vanaf daar hebben bezoekers van Kinderdijk een panoramisch uitzicht over het werelderfgoed, de molens van Kinderdijk. De 3D geprinte maquette van het molengebied toont diverse highlights en herkenbare punten voor de bezoeker. Zij kunnen in één oogopslag zien waar de bezoekmolens zijn en de route van de rondvaartboten bestuderen.

Maquette Kinderdijk 3D Printen Detail Oceanz

3D geprinte maquette van Kinderdijk in detail

De maquette heeft een formaat van 200 x 300 cm. De Kinderdijk-maquette staat permanent buiten, op het dak van het bezoekerscentrum. Daarom zijn de modellen (in samenwerking met Sikkens) afgewerkt met een weerbestendige lak. Het water in de maquette heeft een extra lak-afwerking gekregen. Dit voor een optimale dieptewerking, zodat het natuurgetrouw lijkt. De maquette is zeer gedetailleerd.

Kinderdijk Molens 3D Printen Oceanz

Bezoekerscentrum Kinderdijk

Het nieuwe bezoekerscentrum van Kinderdijk werd geopend door Prinses Beatrix, beschermvrouwe van Vereniging De Hollandsche Molen. Het nieuwe bezoekerscentrum staat direct bij de ingang van het molengebied en heeft meerdere functies. Het herbergt de entree, een souvenirwinkel en een café. Jaarlijks wordt Kinderdijk bezocht door meer dan 300.000 (betalende) toeristen, het totaal aantal bezoekers wordt op het dubbele geschat.

Terug naar overzicht