De specialist en marktleider in Additive Manufacturing in Nederland
+31 (0)318-769077
nl
en
DIRECT 3D PRINTEN ga naar YOUR OCEANZ

Maquette 3D printen voor nieuwbouw in Groningen 

Eind vorig jaar is in Groningen gestart met de nieuwbouw op de hoek Antillenstraat/Korreweg. Woningcorporatie Lefier realiseert hier 136 energiezuinige twee- en driekamer huurappartementen. Om een beter beeld te krijgen hoe het er uit gaat zien heeft Lefier in samenwerking met Oceanz 3D Printing een maquette van het gebouw 3D geprint. 

“Als pilot hebben we dit keer gekozen om gebruik te maken van de nieuwste en modernste technieken. Groot voordeel is het eenvoudig inladen van een digitaal tekenmodel van de architect om te kunnen 3D printen”, aldus Enno Feenstra van Lefier.

Maquette Groningen Lefier Oceanz 3D Printing2
Het formaat van het 3D geprinte gebouw is 680 x 520 x 430 mm, de bodemplaat is 2000 x 1200 mm.

Ook een maquette 3D printen? 

3D printen is een perfecte techniek voor het maken van maquettes. 3D geprinte maquettes zijn goed inzetbaar als marketingmateriaal, bijvoorbeeld op beurzen, promoties en presentaties. Denk aan de presentatie van nieuwbouwprojecten, woonhuizen, kantoorpanden en meer…

Het grootste voordeel van het 3D printen van maquettes is een korte ‘time to market’, waardoor snel een realistische maquette kan worden vervaardigd. Vaak zijn van projecten al 3D tekeningen beschikbaar, dit is de basis voor de 3D print. Deze bestanden kunnen met een paar kleine aanpassingen al gebruikt worden voor een maquette in 3D print.

Maquette Groningen Lefier Oceanz 3D Printing 3

Terug naar overzicht

Kenmerken case

Oceanz PA12 Eenvoudig inladen van digitale tekening Korte 'time to market' Goede impressie