De specialist en marktleider in Additive Manufacturing in Nederland
+31 (0)318-769077
nl
en
DIRECT 3D PRINTEN ga naar YOUR OCEANZ

Drones 3D printen voor Corvus Drones

Corvus Drones ontwikkelt een drone die in tuinbouwkassen volledig automatisch kan vliegen. Dat is een technologische uitdaging, omdat GPS signalen in een kas niet bruikbaar zijn. De drone maakt gebruik van geavanceerde camera software om zo zijn weg in de kas te vinden. De teler definieert vooraf de vluchtroute, drukt op de startknop op zijn mobiel en de drone vliegt vervolgens volledig autonoom door de kas.

“Oceanz 3D Printing heeft de body voor de Corvus Drones geprint. De snelle 3D-printservice maakt rapidprototyping mogelijk en daarnaast is de uitvoering dermate stevig voor uitgebreide praktijktesten”.

De drone maakt opnames van de gewassen en geavanceerde computer vision software herkent de gewassen en de gewasgroei. Na afloop van de vlucht wordt de data naar de cloud verzonden voor analyse. De teler ontvangt in zijn mailbox een rapport over de gewasgroei. Daarmee kan hij een inschatting maken of de productie toereikend is om aan de klantvraag te kunnen voldoen. Dat scheelt veel handmatige gewastellingen (kosten) en het geeft veel meer en betrouwbaarder inzicht. Groene vingers zijn (bijna) overbodig geworden met de drone gewasmonitoring.

3D printen van een drone?

“Oceanz 3D Printing heeft de body voor de Corvus Drones geprint. De snelle 3D-print service maakt rapidprototyping mogelijk en daarnaast is de uitvoering dermate stevig voor uitgebreide praktijktesten”, aldus Corvus Drones.

Over Corvus Drones
Corvus Drones is gespecialiseerd in gewasmonitoring in tuinbouw kassen met een volledig automatisch vliegende drone. De drone is geschikt voor verschillende sensoren of camera’s en is hierdoor universeel voor data-collectie in vele gewassen. Corvus werkt samen met verschillende ontwikkelaars aan toepassingen op het gebied van kieming en gewasgroei.

Corvus Drones wint Innovation Award GreenTech Amsterdam beurs
Corvus Drones heeft eind september 2021 de prestigieuze GreenTech Innovation Award ontvangen in de categorie ‘Concepten’.

Ook een drone 3D printen?

Neem contact met ons op voor meer informatie!

Terug naar overzicht

Kenmerken case

Rapid Prototyping Serieproductie Oceanz PA12