De specialist en marktleider in Additive Manufacturing in Nederland
+31 (0)318-769077
nl
en
DIRECT 3D PRINTEN ga naar YOUR OCEANZ

3D printen met flexibel materiaal voor spray-applicator

Voor de ontwikkeling van een verlengstuk voor een spray-applicator is gebruikgemaakt van 3D printen. De spray-applicator wordt toegepast om een ​​zeer krachtige medische stof aan te brengen op een specifiek doelgebied van het lichaam. Daarom werd een kegelvormige verlenging voor een spuitfles ontwikkeld die verneveling van de spray buiten het doelgebied (de oksel) zou moeten voorkomen.

Korte doorlooptijd

Omdat er binnen een korte doorlooptijd slechts beperkte hoeveelheden van de applicator nodig waren voor een klinische studie, was 3D printen dé techniek om deze onderdelen te maken.

Vanwege de kromming van de oksel, is het deel dat in contact komt met de huid gemaakt van een flexibel materiaal; Oceanz flexible TPU. De flexibele sleeve zorgt niet alleen voor een goede aansluiting op het oppervlak, maar voelt ook prettig aan voor de patiënt.

Inmiddels is dit 3D-prototype omgevormd tot een eigen spuitapplicatiesysteem waarvoor patent is aangevraagd.
Productontwerp: www.tricas.nl.


Oceanz Flexible TPU

Typische toepassingen van het Oceanz Flexible TPU zijn volledig functionele, flexibele kunststof onderdelen van de hoogste kwaliteit. Denk daarbij aan handbeugels, inlegzolen, sportbeschermingsmiddelen, grippers, handgrepen en afdichtingen.

Meer over Oceanz Flexible TPU

Terug naar overzicht

Kenmerken case

Oceanz Flexible TPU Snelle doorlooptijd Productontwikkeling Trend: in belang van patiënt