Sieraden

3D printen kan goed worden toegepast bij het ontwerp van sieraden in nylon en metaal. Het 3D printen van juwelen levert een flink aantal voordelen op voor sieradenontwerpers. De methode is niet alleen snel, maar het ontwerp is ook eenvoudig te personaliseren en aan te passen. Dit levert unieke sieraden op. Bij een metalen sieraad wordt veelal gebruikt gemaakt van de verloren wasmethode; het vervaardigen door het gieten van een (metalen) sculptuur uit een mal. Een arbeidsintensieve en tijdrovende methode, die door het 3D printen van deze wasmodellen flink vereenvoudigd wordt.

​Voordelen 3D printen van sieraden

  • Geen voorraad
  • Prototypes
  • Eenvoudig aanpassen van ontwerp
  • Personaliseren
  • Kleuren mogelijk
  • Keuze uit verschillende materialen

Cases binnen Sieraden

3D printen als ideale productiemethode voor sieradenontwerpers

Je bent een (sieraden)ontwerper en twijfelt wel eens of 3D printen de ideale productiemethode is? Yvonne van Zummeren is eigenaresse van het sieradenlabel Dyvsign. Zij vertelt meer over de mogelijkheden, voordelen en kansen van haar sieraden in 3D print.

Lees verder
3D printen als ideale productiemethode voor sieradenontwerpers

Fashionitem: 3D geprinte nagels

3D printen is een trend in mode en beauty. Nail art is daarbij 'booming'. NEO NAIL TECH lanceerde 3D geprinte nagels, die inmiddels gedragen worden op de catwalks van grote shows als New York Fashion week.

Lees verder
Fashionitem: 3D geprinte nagels

Your Sieraden 3D printing professional

Neem voor vragen of meer informatie contact op met Frank Elbersen:

Neem contact op Of bel direct op +31(0)318-769077
Frank Elbersen