3D printen draagt bij aan ontwikkelproces zorgrobot Lea

3D printen draagt bij aan ontwikkelproces zorgrobot Lea

Meedenken over productiesnelheid, kwaliteit en supply chain hebben gezorgd voor een snelle voortgang van het ontwerpproces.

De zorg van de toekomst? Een care robot helpt ouderen (en mindervaliden) om fit, actief en zelfstandig te blijven. Lea is door Spark design & innovation ontwikkeld in opdracht van - en in samenwerking met - Robot Care Systems (RCS). Lea is ontwikkeld om de zorg voor ouderen en minder-validen van menselijke verzorgers over te nemen.

Het succes van Lea ligt in de handen van de gebruiker. Veiligheid, functionaliteit en betrouwbaarheid moeten samenkomen om van Lea een geslaagde zorgpartner te maken. “De vormgeving én de werking van de onderdelen zijn volledig op elkaar afgestemd. Om dit in goede banen te leiden is tijdens de ontwikkeling nauw samengewerkt met RCS en de verschillende toeleveranciers”, aldus projectleider Remi Veenman bij Spark design & innovation.

Klantwens vertalen naar eindproduct

Oceanz 3D printing is betrokken bij de ontwikkeling en heeft vooraan gestaan in het proces. Zo zijn er in de prototypefase diverse onderdelen van de Lea 3D geprint met SLS. Daarnaast is ook meegedacht over productiesnelheid, kwaliteit en supply chain. Dit heeft bijgedragen aan een snelle voortgang van het ontwerpproces, waardoor het team snel kon doorontwikkelen.


Suppliers Pluim

Spark design & innovation is tevreden met het eindresultaat en de samenwerking met Oceanz. Zo werd onlangs een officiële Suppliers Pluim uitgereikt aan Frank Elbersen, sales engineer bij Oceanz 3D printing. “Oceanz verheft 3D printen tot ambacht en levert keer op keer feilloos vakwerk t.b.v. onze prototypes, waaronder die van Lea”, aldus Antony Weinbeck van Spark design & innovation (links op de foto).