Prototype VR-camera in 3D print

Prototype VR-camera in 3D print

Een Virtual Reality camera ontwerpen met behulp van 3D printen? "Virtual Reality technologie maakt een enorme ontwikkeling door, waardoor er steeds betere componenten moeten worden ingebouwd in nieuwe camerabehuizingen. Met 3D printen kunnen we snel inspelen op deze veranderingen en nieuwe ontwerpen 3D printen. Wij geven de ontwikkeling een boost, doordat nu veel sneller en efficiënter getest kan worden”.

Ontwerpbureau Kiva Kuva heeft deze Virtual Reality camera ontworpen voor Horus View and Explore en 3D printen geïntegreerd in elke stap van het ontwerpproces. De eerste 3D prints worden al in het begin gemaakt om ideeën te testen en de vormgeving te beoordelen. Lennert van der Laan van Kiva Kuva: “Dankzij 3D-printen kunnen we de ontwikkeltijd van een nieuw ontwerp aanzienlijk verkorten. De klant raakt meer betrokken, omdat de ideeën snel tastbaar worden en er effectief kan worden bijgestuurd tijdens het ontwerpproces”.

“Dankzij 3D printen verkorten we de ontwikkeltijd van een nieuw ontwerp en betrekken we de klant meer bij het proces”.

De reacties zijn positief. “Iedereen die het prototype ziet, gelooft niet dat het 3D geprint is. Dit komt door de professionele nabewerking die door Oceanz is uitgevoerd. Met dit prototype krijgt het project echt vleugels; we kunnen mooie beelden maken, testen en presentaties geven aan geïnteresseerde bedrijven zoals Google. Samen met Oceanz hebben we de beste printmethode en afwerking gekozen, zodat we nu al een mooi prototype hebben om te laten zien. Hierdoor kunnen mensen zich de mogelijkheden goed voorstellen en krijgt het product straks een vliegende start. De feedback die we krijgen op het prototype, verwerken we in een volgende versie”, aldus Lennert.

“Met Kiva Kuva hebben wij nu al veel ervaring opgedaan met 3D printen en gezien hoe we dit kunnen verweven in ons ontwerpproces, zodat de voordelen optimaal naar voren komen voor onze klanten”, vertelt Lennert. “3D printen zal met het toenemen van de printsnelheid en kwaliteit in veel gevallen traditionele productiemethodes gaan vervangen. Dankzij 3D printen zullen meer mooie en creatieve ideeën ontstaan. Hierdoor zal de vraag naar ontwerpers toenemen, die deze ideeën kunnen omzetten in goed ontworpen producten. Deze ontwerpers zullen toonaangevend blijven op het gebied van vormgeving”.