Project MARCH exoskelet

Project MARCH exoskelet

Het exoskelet van Project MARCH is een innovatief en veelzijdig exoskelet, dat wordt ingezet om mensen met een dwarslaesie te laten staan en lopen.

De MARCH III, het exoskelet van Project MARCH. Project MARCH is het studententeam van de Technische Universiteit Delft dat zich bezighoudt met het ontwikkelen van een innovatief en veelzijdig exoskelet, een gemotoriseerd robotisch harnas, dat ingezet kan worden om mensen met een dwarslaesie weer op te laten staan en te laten lopen.

Na een jaar hard werken, een ontwerpfase, een productiefase en een assemblage fase, is het Exoskeleton klaar. In het exoskelet zijn ook 3D geprinte onderdelen gebruikt, zoals de input device. Dit is de controller van het exoskelet, waarmee de gewenste bewegingen van de MARCH III kunnen worden aangestuurd.

“Om er zeker van te zijn dat dit input device een hoge kwaliteit heeft, werken wij samen met Oceanz 3D Printing. Zij verzorgen het printen van de definitieve en sub- definitieve versie. Ook verzorgen zij een nabewerking met een rubbere coating om te verzekeren dat het input device fijn aanvoelt bij het vasthouden en het dus prettig is voor de piloot om te gebruiken”, aldus het team van Project March.