Kinderdijk maquette in 3D print

Kinderdijk maquette in 3D print

Nieuw: een 3D geprinte maquette op het dakterras van het bezoekerscentrum in Kinderdijk...

​Kinderdijk heeft een nieuw bezoekerscentrum. Vanaf het dak hebben bezoekers van Kinderdijk een panoramisch uitzicht over het werelderfgoed, de molens van Kinderdijk. Daar staat ook een 3D geprinte maquette van het molengebied met daarop diverse highlights en herkenbare punten voor de bezoeker. Zij kunnen in één oogopslag zien waar de bezoekmolens zijn en de route van de rondvaartboten bestuderen.

3D geprinte maquette van Kinderdijk in detail

De maquette heeft een formaat van 200 x 300 cm. De Kinderdijk-maquette staat permanent buiten, op het dak van het bezoekerscentrum. Daarom zijn de modellen (in samenwerking met Sikkens) afgewerkt met een weerbestendige lak. Het water in de maquette heeft een extra lak-afwerking gekregen. Dit voor een optimale dieptewerking, zodat het natuurgetrouw lijkt. De maquette is zeer gedetailleerd.

Beatrix opent bezoekerscentrum Kinderdijk

Het nieuwe bezoekerscentrum van Kinderdijk werd begin september geopend door Prinses Beatrix, beschermvrouwe van Vereniging De Hollandsche Molen. Het nieuwe bezoekerscentrum staat direct bij de ingang van het molengebied en heeft meerdere functies. Het herbergt de entree, een souvenirwinkel en een café. Jaarlijks wordt Kinderdijk bezocht door meer dan 300.000 (betalende) toeristen, het totaal aantal bezoekers wordt op het dubbele geschat.

Lees meer over de voordelen en toegevoegde waarde van 3D printen binnen architectuur.foto’s: stp modeling